Berekenen.nl
Geplaatst op 15 mei

Frankrijk wil maximumsnelheid autoroute verhogen

De snelste weg via de Autoroute berekenen? In de toekomst kunnen veel vakantiegangers nog sneller naar hun bestemming rijden. Tenminste, als het aan een aantal Senaatsleden in Frankrijk ligt. Zij willen de maximumsnelheid op de Autoroute verhogen van 130 naar 150 kilometer per uur. Het gaat om de snelwegen met minimaal 3 rijstroken, waar het volgens hen mogelijk moet zijn om harder te rijden en daarmee eerder op de bestemming aan te komen.

Maximaal 150 kilometer per uur

Zeventien parlementsleden hebben een wetsvoorstel ingediend. Zij wijzen erop dat bestuurders alerter zijn als zij harder rijden. Door maximaal 150 kilometer per uur te rijden zouden bestuurders minder last hebben van slaperigheid, iets dat bij 130 kilometer per uur een groter probleem is.

Zij wijzen erop dat veel ongelukken gebeuren vanwege onoplettendheid. Dit zou te maken kunnen hebben met de relatief lage maximumsnelheid, mede omdat auto’s steeds meer actieve veiligheidssystemen bevatten. Die zorgen ervoor dat de bestuurder minder goed hoeft op te letten. Door de maximumsnelheid op te voeren worden bestuurders volgens hen weer beter uitgedaagd.

De snelste Autoroute berekenen

Wil je de snelste autoroute berekenen, bijvoorbeeld om naar Zuid-Frankrijk te rijden of om een route door Nederland te rijden? Met onze handige tool zie je eenvoudig welke weg je het best kunt nemen. En minstens zo belangrijk, je kunt eenvoudig nagaan hoe lang je er over doet en om hoeveel kilometer het gaat. Met die informatie zorg je ervoor dat je vooraf goed op de hoogte bent van de autoroute. Online te berekenen, ook als je pas over een tijdje vertrekt en je nu alvast wilt weten hoe je het best kunt rijden.