Berekenen.nl
Geplaatst op 12 februari

De vijf mooiste autoroutes van Europa

Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan en deze routes bieden adembenemende landschappen en onvergetelijke avonturen. De autoroutes omvatten de Faroe-eilanden, de Transalpina in Roemenië, de Grossglockner High Alpine Road in Oostenrijk, het Dingle-schiereiland in Ierland en de Atlantic Road in Noorwegen. Elk van deze routes biedt unieke bezienswaardigheden en is de moeite waard om te verkennen.

Ontdek de adembenemende Faroe-eilanden

De Faroe-eilanden, gelegen tussen IJsland en Noorwegen, bieden een adembenemend landschap om met de auto te verkennen. Door de geavanceerde infrastructuur, waaronder onderzeese tunnels, veerboten en bruggen, kunnen auto's naadloos van het ene eiland naar het andere reizen. Tijdens de autorit kom je langs kustkliffen, zeehavens, fjorden, watervallen en bergpassages.

Het eilandhoppen kan worden gedaan in ongeveer 4 dagen, maar voor een grondige verkenning van de archipel is het aan te raden om een week of langer uit te trekken. Onderweg kun je ook fascinerende wilde dieren tegenkomen, zoals papegaaiduikers, dolfijnen en orka's.

Verken de Transalpina in Roemenië

De Transalpina is de hoogste geasfalteerde weg in heel Roemenië en biedt adembenemende uitzichten op de Carpaten. Deze route neemt je mee door smalle bergwegen, langs weelderige bergen, meren en watervallen. De rit duurt ongeveer 4 uur, maar het is aan te raden om meer tijd uit te trekken om de omgeving te verkennen. Langs de Transalpina zijn traditionele hotels te vinden waar je kunt genieten van lokale gerechten, zoals koolrolletjes en polenta. Deze route is geopend vanaf het late voorjaar tot het late najaar en biedt ook de mogelijkheid om te wandelen in de Carpaten.

Rijd over de Grossglockner High Alpine Road in Oostenrijk

De Grossglockner High Alpine Road is een van de mooiste routes ter wereld, gelegen in de Oostenrijkse Alpen. Deze adembenemende route van 48 kilometer biedt panoramische uitzichten op de majestueuze Alpen en is een must voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Tijdens de rit rijd je door weelderige bergweiden en bloemrijke weilanden en passeer je prachtige meren, voordat je aankomt bij de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner. Onderweg kun je stoppen voor wandelingen en genieten van de frisse berglucht.

Het hoogtepunt van de route is het hoogste uitkijkpunt, Edelweiss-Spitze genaamd, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Vergeet niet om ook een bezoek te brengen aan Nassfeld Speicher, een betoverend mooi meer dat wordt gevoed door sierlijke watervallen.

De Grossglockner High Alpine Road is geopend van begin mei tot begin november, wanneer de weersomstandigheden ideaal zijn. Je kunt de route in ongeveer 2 uur rijden, maar neem de tijd om te genieten van de prachtige omgeving en maak af en toe een pauze voor foto's of een picknick.

Geniet van het prachtige Dingle-schiereiland in Ierland

Het Dingle-schiereiland behoort tot de mooiste autoroutes ter wereld en biedt een prachtig uitzicht op de ruige kustlijn van Ierland. Deze kronkelende wegen nemen je mee door charmante stadjes zoals Dingle, Killarney en Tralee. De route staat bekend om zijn smalle wegen en sterke wind, met Conor Pass als hoogtepunt.

Slea Head Drive is een van de meest indrukwekkende gebieden van het schiereiland, met panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, nabijgelegen eilanden en ruige kliffen. Tijdens de rit kun je genieten van traditionele Ierse cultuur en lokale gerechten in Gaeltacht-gebieden waar de Ierse taal nog steeds wordt gesproken.

Bezienswaardigheden op het Dingle-schiereiland Route Aanbevolen verblijfsduur
Conor Pass Dingle naar Tralee 1 dag
Slea Head Drive Dingle Peninsula 1 dag
Blasket Islands Dingle Peninsula 1 dag
Dingle town Dingle Peninsula 1 dag

Geniet van de adembenemende natuur, historische bezienswaardigheden en culinaire hoogstandjes tijdens een autorit over het Dingle-schiereiland in Ierland. Vergeet niet om voldoende tijd uit te trekken om de prachtige landschappen te verkennen en te genieten van de gastvrijheid van de lokale bevolking.

Verken de spectaculaire Atlantic Road in Noorwegen

De Atlantic Road in Noorwegen is een van de indrukwekkendste autoroutes van Europa. Deze route van meer dan 8 kilometer bestaat uit acht bruggen en biedt adembenemende uitzichten op de kustlandschappen. De weg loopt langs het water en biedt panoramische uitzichten op de oceaan.

Het hoogtepunt van de route is Eldhusøy, waar je een spectaculair uitzicht hebt over het omringende landschap. Naast het rijden kunnen er ook fietstochten en wandelingen gemaakt worden langs de route.

Er zijn voldoende accommodatiemogelijkheden bij de route om te genieten van de prachtige schoonheid en onontdekte pareltjes langs de weg. De Atlantic Road kan in 3 uur worden afgelegd, maar het is aan te raden om meerdere dagen te besteden aan het verkennen van de ongelooflijke schoonheid en ondergewaardeerde locaties langs de weg.