Berekenen.nl
Geplaatst op 22 maart

De spectaculairste autoroutes van Europa

Je hoeft niet helemaal naar de andere kant van de wereld te reizen om mooie en bijzondere autoroutes te rijden. In Europa liggen genoeg beroemde, maar vooral mooie plekken die je kan bereiken met de auto. Wij hebben hier voor jou de top 5 spectaculaire autoroutes van Europa.

1. Douro Vallei, Portugal

Voor een mooie autoroute die niet direct om de hoek ligt is de route Douro Vallei wel echt een aanrader. De vallei is gelegen in het mooie Portugal en de start bevindt zich in de kustplaats Porto. In de kustplaats Porto gaat de rivier over naar de Atlantische Oceaan. Je kunt op diverse manieren deze route ontdekken, waaronder met de auto. Zie je een mooi stukje en wil je even stoppen? Je kunt stoppen, een mooie foto maken en daarna weer direct verder rijden.

2. De oversteek van Gois, Frankrijk


Deze autoroute is een bijzondere weg die het eiland Noirmoutier met het vasteland van Frankrijk verbindt. Deze weg van 4,5 kilometer lang loopt twee keer dag onder water, net zoals bij de wadden in Nederland. Veel toeristen komen dagelijks naar deze oversteek om dit fenomeen te bekijken. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat je auto onder water loopt, want er staat duidelijk aangegeven op de borden wanneer het water gaat stijgen.

3. Trotternische Ridge, Schotland

In het Noorden van Schotland ligt het schiereiland Skye. Dit eiland heeft bergen, dalen, meren, een vlaklandschap en hoge kliffen. Eigen bijna alles wat de natuur je kan bieden. Het landschap is adembenemend en je kunt zeker even onderweg stoppen om hiervan te genieten.

4. Amalfikust, Italië

De Amalfikust is één van de mooiste autoroutes die je kunt rijden volgens de professionals. Tijdens de route heb je mooie natuur en cultuur te bewonderen. De route ligt ten zuiden van Napels en loopt door Salerno. Daarnaast staat deze mooie route ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Pas wel goed op tijdens het rijden, want veel Italianen staan bekend om hun eigenzinnige rijstijl.

5. Zwarte Woud, Duitsland


Ons buurland Duitsland heeft in het zuiden van hun land een mooie autoroute. In het hetZwarte Woud kun je verschillende autoroutes plannen voor verschillende dagen. De Schwarzdhochstrasse is een bekende autoroute die over een hoger gelegen weg door het gebiedt leidt. Deze route is maar liefst 65 kilometer lang en moet je zeker tijd voor vrijmaken als je door dit gebied rijdt.


Autoroute berekenen


Wil je zelf een van deze routes rijden? Bereken dan hier je autoroute en wij wensen je alvast veel veilige kilometers en reisplezier!