Berekenen.nl
Geplaatst op 23 april

De mooiste autoroutes van Nederland

In onze vorige blog hebben we de mooiste fietsroutes behandeld maar het kan natuurlijk voorkomen dat je fietsen niet zo leuk vind. Daarom hebben we ook een lijstje gemaakt met van de mooiste autoroutes.

Autoroutes Drenthe

Net zoals we bij onze vorige blog gezegd hadden heeft Drenthe hele mooie routes en voor iedereen wel wat. Maar Drenthe staat eenmaal bekend om de Hunebedden en daarom is de Hondsrug route echt een route die je een keer in je leven gereden moet hebben. Een prachtige route over de Hondsrug. De Hondsrug is de scheiding tussen het Drentse zandplateau en de Drents-Groningse venen. De Hondsrug heeft ook een belangrijke geschiedenis. Dat komt door de hoge ligging. De hoge ligging maakte het gebied rond de Hondsrug duizenden jaren geleden een veilige plek om te lezen. Tijdens deze route komen je door allemaal leuke dorpjes vol met mooie oude huizen van vroeger. Je kan hier dan ook precies zien hoe het er vroeger uitzag. Aangezien deze route 3 uur en 40 minuten duurt is het ook leuk om ergens bij een restaurant of café een lekker kopje koffie te drinken op het terras in de zon als dat weer mag, je hoeft je hier dan ook geen zorgen over te maken want tijdens deze route kom je langs 10 restaurants en cafés.

Autoroute Overijsel

Het is niet zo dat alle mooie routes in Drenthe zijn, er zijn ook genoeg mooie routes in oosten. Een van deze route is dan ook de route door Twente en Grafschaft Bentheim. Je dacht het vast al maar tijdens deze route kan je er ook voor kiezen om een klein stukje van onze buren mee te pakken. Tijdens deze route kom je langs verschillende mooie plekken. We beginnen dan ook bij Kasteel Twickel. Dit is een van de mooiste kastelen van Nederland. Je zal het wel al aan de buiten kan kunnen zien maar het interieur stelt je dan ook zeker niet teleur! Het kasteel is dan ook niet het enige mooie wat je tegenkomt. Je komt ook langs de Engbertsdijkvenen. De Engbertsdijkvenen is een natuurgebied ten oosten van Westerhaar-Vriezenveensewijk. Dit gebied bestaat uit meer dan 1000 hectare en een kleine kern wat ongeveer 17 hectare wat niet verveend is. Voor de echte fanatiekelingen is het ook aan te raden om een stukje van Duitsland mee te nemen. Zo kan je onder andere naar Burg Bentheim in Bad Bentheim of met de kleinkinderen naar Tierpark Nordhorn. Je hoeft je dus echt niet te vervelen in de aankomende vakantie.

Je hoeft je niet te vervelen in de vakantie

Er zijn nog veel meer mooie routes in Nederland. Je hoeft je dan ook niet te gaan vervelen in de vakantie. Ga een dagje samen met vrienden of je gezin een stukje rijden en stop bij een dorpje om een lekker ijsje te eten. Daar zegt toch niemand wat tegen? Het leuke hiervan is dat het de band tussen je gezin ook nog is verbeteren. Dan is er toch nog een lichtpuntje in deze vervelende tijd.