Berekenen.nl
Geplaatst op 9 mei

Nieuwe elektrische fiets kan tot 200km afstand afleggen

De elektrische fiets wordt steeds populairder bij een grotere groep Nederlanders. Dat betekent aan de andere kant ook dat fabrikanten hun best doen om betere modellen te ontwikkelen. Een recent resultaat daarvan is een nieuwe elektrische fiets met een actieradius van 200km.

De fiets met een elektromotor kan een enorme afstand afleggen veel meer dan de gebruikelijke maximaal 100 kilometer. De fiets krijgt een flink prijskaartje, maar is dan ook geschikt als snelle e-bike voor snelheden tot 45 kilometer per uur.

200 kilometer: ideaal voor langere ritten

Om naar het werk en terug te rijden hebben veel mensen voldoende aan een actieradius van bijvoorbeeld 50 tot 100 kilometer. Veel mensen die de afstand berekenen ontdekken dat het vaak gaat om 10 tot 25 kilometer per enkele reis.

Liefhebbers die ook langere routes willen fietsen zullen sneller uitkomen bij 100 of meer kilometer per dag. Voor hen is een elektrische fiets met een grotere actieradius een prettige uitkomst. Zij hebben daarmee de mogelijkheid om ook zonder 100 procent acculading hun route af te kunnen leggen.

Afstand berekenen: in kilometers

Wil je zelf de afstand berekenen die je wilt gaan fietsen of ben je benieuwd hoe ver het voor jou eigenlijk is naar je werk en weer terug? Je kunt dat makkelijk berekenen met onze handige tool. Ontdek op die manier of je het zou redden met een normale elektrische fiets of dat je daar een nieuwer model voor nodig hebt. Op die manier kun je een beter beeld krijgen van de afstand, en wat er nodig is om de auto misschien wel in te ruilen voor een e-bike met voldoende actieradius.