Berekenen.nl
Geplaatst op 8 februari

Vaker eten kan helpen de BMI te verlagen

Het is een opvallend advies uit een artikel van onderzoekers in de Journal of the Academy of Nutrition en Dietetics. Door meer te eten is het mogelijk om de BMI te verlagen. BMI staat voor de Body Mass Index en geeft aan in hoeverre we een gezond gewicht hebben. De natuurlijke reactie van mensen met overgewicht die daar wat aan willen doen is minder te gaan eten. Uit onderzoek blijkt dat het soms beter is om juist vaker op een dag wat meer te eten. Door minder te eten hebben we later op de dag namelijk meer de neiging om alcohol te nuttigen of snacks te nemen.

More is less met eten

Wat dat betreft geldt ‘more = less’ op het gebied van voeding. Juist door meer maaltijden te eten en die iets groter te maken dan we zouden doen om af te vallen slagen we erin om gedurende de rest van de dag minder ongezonde producten te consumeren. Om de BMI te verlagen is het dus verstandig om ervoor te zorgen dat we gedurende de dag genoeg eten, zodat we vol zitten op het moment dat de borrel met de snacks op tafel komt. We nemen daar dan minder van, waardoor we kunnen afvallen.

Online BMI berekenen

Online je BMI berekenen om na te gaan of het voor jou van belang is om wat meer te gaan eten? Je kunt gebruik maken van onze tool, waarmee we ervoor zorgen dat je aan de hand van je lengte, je leeftijd en je gewicht de BMI kunt berekenen. Door na te gaan of je een gezonde BMI hebt kun je eenvoudig nagaan of je overgewicht hebt. Is dat het geval? Dan is het volgens de wetenschappers dus verstandig om niet zomaar te minderen, maar juist wat meer te gaan eten.