Berekenen.nl
Geplaatst op 11 december

Te hoge BMI maakt sneller ouder: gevaar van overgewicht

Een te hoog BMI is ongezond, dat weten de meeste mensen. Wat de precieze gevolgen zijn is niet altijd goed duidelijk. Wetenschappers van de Universiteit Maastricht hebben ontdekt dat een te hoog BMI bij zowel mannen als vrouwen leidt tot snellere veroudering.

1 jaar ouder per 5 BMI-punten

Voor iedere 5 BMI-punten zouden we 1 levensjaar bij moeten tellen, zo stellen de wetenschappers. Zij publiceerden de resultaten van hun onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition.

De wetenschappers proberen met de resultaten van het onderzoek aan te geven hoe gevaarlijk het is om overgewicht te ver uit de hand te laten lopen. De veroudering heeft te maken met de celdeling, die op een minder goede manier verloopt. Als het gevolg daarvan worden we sneller ouder dan nodig is, iets waarbij het te hoge gewicht een belangrijke rol speelt. Door gezonder te leven kunnen we gewicht verliezen, daalt het BMI en worden we minder snel oud.

BMI berekenen: voorkom snelle veroudering

Zelf je BMI berekenen en op die manier ontdekken of je last zal hebben van snellere veroudering? Je kunt je BMI berekenen voor vrouwen of voor mannen. Uitrekenen is eenvoudig, omdat we daarvoor een handige tool hebben ontwikkeld. Speciaal voor vrouwen, mannen en kinderen, voor een nauwkeurige BMI-berekening.

Online je BMI berekenen is heel eenvoudig, aan de hand van een paar gegevens. Gebruik je lengte, gewicht en een paar andere gegevens, zodat we de BMI-berekening voor je kunnen maken. Ontdek op die manier of jij een gezond gewicht hebt en daar langzaam mee kan verouderen.