Berekenen.nl
Geplaatst op 8 september

Jongeren zijn graag fit, ouderen blijven graag gezond

Dit blijkt uit een Brits onderzoek onder 5.000 deelnemers. Bovendien proberen vrouwen op latere leeftijd vooral helder en scherp te blijven, terwijl de mannen aan de andere kant meer waarde hechten aan een fit lichaam.

Veel groente en fruit eten

Het grootste deel van de ondervraagden probeert vooral meer groente en fruit te eten, om er op die manier voor te zorgen dat zij kunnen rekenen op een betere gezondheid. Van de jongeren tot 35 jaar is de laatste tijd bijvoorbeeld 67% meer groente en fruit gaat eten. Bij de ouderen ligt dit percentage iets lager, het gaat daar om 57% van de deelnemers. Een derde van de jongeren geeft aan het te druk te hebben om gezonder te eten, 60% van hen slaat zelfs regelmatig een maaltijd over. Bij de mannen geeft 20% aan gezonder te eten op aandringen van de partner, terwijl het bij de vrouwen gaat om 10% die dit als argument opvoert.

BMI berekenen

Wil je zelf ook gezonder eten en bijvoorbeeld na een maand tijd nagaan of het effect heeft gehad? Je kunt dan nu je BMI berekenen, om na te gaan hoe je er voor staat en wat er te winnen valt. Vervolgens kun je enkele weken tot maanden gezonder gaan eten, om daarna nog een keer je BMI te berekenen. Op die manier kun je zelf bijhouden of je vooruitgang weet te boeken. Je BMI geeft je inzicht in de verhouding tussen je gewicht, je lengte en je leeftijd, om eventueel onder- of overgewicht zo snel mogelijk te kunnen constateren.