Berekenen.nl
Geplaatst op 2 augustus

Hoog BMI bij man goed voor seksuele activiteit

Een hoog BMI bij de man correleert met meer seksuele activiteit. In dat licht bezien lijkt het voor mannen een goed idee om het niet zo nauw te nemen met hun gewicht. Ze kunnen hun BMI berekenen aan de hand van onze online tool op basis van een geavanceerde formule.

Het BMI uitrekenen is een eerste stap, het aan laten komen van wat gewicht een belangrijke tweede. Mannen met een maatje meer blijken volgens onderzoek aan de Chapman University in Los Angeles een hoger aantal bedpartners te hebben dan mannen met een laag BMI. Het lijkt wat dat betreft de moeite waard om het niet te nauw te nemen met gezonde voeding.

Mannen die er nog goed uitzien

Toch willen de onderzoekers wel een belangrijke kanttekening maken. Het gaat niet per sé om ‘dikke’ mannen. In ieder geval niet om mannen die we als ‘dik’ ervaren. Volgens de onderzoekers is er een verschil tussen mannen met overgewicht en de manier waarop we die in het sociale verkeer zien. Het gaat om stevige mannen, waarvan we niet direct zouden zeggen dat ze te dik zijn. Dat zijn ze volgens de wetenschappelijke normen en op basis van het BMI van de man wel. Echt dikke mannen met een veel te hoog BMI kunnen mogelijk juist minder bedpartners hebben, waardoor het belangrijk is om daarmee op te passen.

BMI voor de man en voor jongens berekenen

De BMI voor de man en de BMI voor jongens berekenen? Dat kan eenvoudig online, met onze tool op basis van de geavanceerde formule. Een gemakkelijke berekening binnen een paar klikken, waarmee je direct weet hoe gezond je gewicht is.