Berekenen.nl
Geplaatst op 17 april

De weg naar een gezond balans

Wat is een summerbody

Een summerbody, of ook wel een zomerlichaam, is een lichaam waar je trots op kunt zijn. Voor veel mensen is dit een lichaam zoals het ‘ideale plaatje’. Het ideale plaatje in veel mensen hun ogen is ook wel, niet te veel vet en genoeg spieren. Bij vrouwen bestaat dit ideaalbeeld uit een slank lichaam, ronde billen en een platte buik, terwijl het zomerdoel voor mannen meer wordt geassocieerd met veel spiermassa.

Daarbij moet je denken dat slank, dun, breed en gespierd allemaal subjectieve termen zijn. Er kan namelijk genoeg over gediscussieerd worden, maar er zijn natuurlijk grenzen.

Trots op je lichaam

Laten we een summerbody maar buiten beschouwing houden, want het is ideale plaatje is voor iedereen anders. Daarnaast is het belangrijk dat je gevarieerd blijft eten en zo min mogelijk suiker en zoutmineralen toevoegt aan je eten. Je moet trots zijn op je lichaam en nagaan als de levensstijl die je nu hebt met eten bij je past of dat je het moet aanpassen, omdat het niet meer gezond is.

Als je nou wel wil trainen voor je zomerlichaam, dan kun je maar beter nu alvast gaan beginnen. Begin van tevoren met je BMI te berekenen. Door je BMI te berekenen heb je al enig idee waar je staat met de verhoudingen leeftijd, gewicht en lengte. Daarnaast is het 30 procent trainen en 70 procent voeding. Een goed voedingsplan is daarom ook belangrijk als je een summerbody wil creëren.


Drink water

Veel mensen vergeten tijdens het trainen voor hun zomerlichaam om voldoende water te drinken. Vooral wanneer het buiten warm is, verlies je veel vocht door het zweten. Je moet daarom elke dag minstens twee liter water op een dag drinken, zodat je niet uitdroogt en al je afvalstoffen kunnen worden afgeleverd.

Waarom is water drinken zo belangrijk? Water speelt een belangrijke rol voor het draaiende houden van veel lichaamsprocessen. Het regelt onder anderen je lichaamstemperatuur en het vervoeren van zuurstof en voedingsstoffen naar je spieren. Als je niet voldoende water drinkt raak je dus oververhit en krijgen je spieren niet genoeg energie om het uiterste uit je trainingen te halen. Genoeg water blijven drinken is dus zeker onmisbaar op weg naar een zomerlichaam.

BMI berekenen

Wil jij ook weten als je op een gezond gewicht zit? Via onze handige tool kun jij nu makkelijk je BMI berekenen en dan weet je waar jij staat qua gezondheid.