Berekenen.nl
Beoordeel deze berekening
9.3 / 10 (7)

Reisverzekering berekenen

Veilig op vakantie en toch besparen op je reisverzekering? In deze berekentool heb je keuze uit heel veel reisverzekeraars en kun je kiezen uit verschillende opties zoals, dekkingsgebied, wintersport ja/nee, annulleringsverzekering ja/nee etc. lees meer

Reisverzekering berekenen

Wil je een reisverzekering berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan wat het je kost dekking af te sluiten voor je bagage, voor contant geld dat je bij je hebt of de medische kosten waar je eventueel mee te maken kunt krijgen? Je kunt online je reisverzekering berekenen en nagaan tegen welk bedrag je de verschillende financiële risico’s af kunt dekken. Houd er rekening mee dat een avontuurlijke wintersportvakantie je over het algemeen meer zal kosten dan een voordelige reisverzekering waarmee je zorgt voor een dekking tegen de diefstal van contant geld uit je portemonnee.

Tijdelijke of doorlopende reisverzekering

Wil je een reisverzekering berekenen? Dan is het allereerst verstandig om goed te kijken naar het verschil tussen een tijdelijke en een doorlopende reisverzekering. Ga je eens per jaar op vakantie, doorgaans niet langer dan 21 dagen? Dan is het voordelig om een tijdelijke reisverzekering af te sluiten. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, of eenmalig langer dan 21 dagen? Dan kun je een doorlopende reisverzekering berekenen, aangezien dit in veel gevallen voordeliger zal zijn. Je betaalt het gehele jaar door premie, maar het totaal valt dan lager uit dan de eenmalige premie voor een individuele reis. Bovendien heb je geen omkijken meer naar het afsluiten hiervan.Geografische dekking

Je kunt een reisverzekering berekenen door daarnaast uit te gaan van het type dekking dat je wilt gebruiken. Je kunt hier inhoudelijk naar kijken, maar heb ook aandacht voor het geografische aspect. Ga je vaak buiten Europa op reis of op vakantie? Kies dan voor een reisverzekering met werelddekking, zodat je overal kunt rekenen op de dekking van je verzekeraar. Blijf je voornamelijk binnen Europa? Dan kun je de reisverzekering berekenen en specifiek kiezen voor Europa-dekking, om te voorkomen dat je betaalt voor dekking buiten Europa waar je geen gebruik van zal maken.

Online reisverzekering berekenen

Uiteraard kun je online je reisverzekering berekenen, onder andere bij de verschillende online verzekeraars die je graag op een voordelige manier van dienst zijn. Je betaalt slechts een paar euro per maand, waar je aan de andere kant een goede dekking voor terug zal krijgen. Je kunt veel van de administratieve zaken gewoon online regelen, waardoor je zelf de controle hebt over je reisverzekering. Je kunt zelf je reisverzekering berekenen om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaalt en je toch met een gerust hart op reis kunt, om daar optimaal van te gaan genieten.

Nieuws over Reisverzekering

Wintersportdekking zit niet altijd hetzelfde in elkaar

Verzekeraars gaan lang niet allemaal op dezelfde manier om met de wintersportdekking, voor veel mensen een belangrijke module wanneer ze de lange latten onderbinden.

» Lees het volledige bericht
Gordon adviseert een goede reisverzekering af te sluiten

Gordon heeft in Griekenland te maken gehad met een naar ongeluk, waarbij pijnlijk duidelijk werd dat het van groot belang is om een goede reisverzekering af te sluiten

» Lees het volledige bericht
Zorgverzekering of reisverzekering voor de wintersport afsluiten

Een reisverzekering biedt dekking voor enige medische kosten en bijvoorbeeld diefstal van of schade aan de bagage. Met name tijdens de wintersport zijn de risico’s over het algemeen wat groter, met name op een repatriëring naar Nederland.

» Lees het volledige bericht