Berekenen.nl
Geplaatst op 2 november

Wintersportdekking zit niet altijd hetzelfde in elkaar

Skiën en snowboarden is hartstikke leuk, maar brengt aan de andere kant ook risico’s met zich mee. Vooral off-piste is er niet altijd sprake van dekking door de verzekering, ook niet bij een aanvullende wintersportmodule. Ook bij andere gevaarlijke sporten is het volgens de verzekeraars van belang om hier goed naar te kijken, de voorwaarden kunnen per polis verschillen.

Dekking voor off-piste en andere gevaarlijke sporten

Een aantal verzekeraars biedt standaard dekking voor wintersport, bij anderen is het mogelijk om een aanvullende module af te sluiten. Het gaat om onder andere Aegon, Delta Lloyd en Zilveren Kruis Achmea. Het is vooral bij andere verzekeraars verstandig om goed te kijken of er sprake is van off-piste dekking. Dat is in ieder geval het geval bij Allianz, InShared en Europeesche. Maar dat kan natuurlijk weer gewijzigd worden. Over het algemeen geldt echter wel dat het niet toegestaan is om het gevaar bewust op te zoeken. Vooral de meest avontuurlijke wintersporters doen er wat dat betreft verstandig aan om vooraf goed uit te zoeken wat er binnen de dekking valt, voordat zij zich wagen op de meer gevaarlijke delen binnen het wintersportgebied.

Online reisverzekering berekenen

Wil je een wintersport reisverzekering berekenen of nagaan waar je er op een voordelige manier voor kunt zorgen dat je gebruik kunt maken van een aanvullende module? Je kunt gewoon online je reisverzekering berekenen. Heb je al een reisverzekering en zoek je naar andere aanbiedingen of heb je nog geen verzekering en wil je die graag online afsluiten? Je kunt de verzekering online berekenen en meteen afsluiten, zodat je daar nog ruim op tijd voor de wintersport gebruik van kunt maken.