Berekenen.nl
Geplaatst op 5 juni

Belastingdienst krijgt meer tijd voor toeslagen op een rekeningnummer

De overheid wil fraude tegengaan en er daarom voor zorgen dat ontvangers van toeslagen nog maar met één rekeningnummer bekend mogen zijn bij de Belastingdienst. Met name met de kinderopvangtoeslag is in het verleden veel fraude gepleegd.

Fraude met toeslagen

Er vond de afgelopen jaren veel fraude met toeslagen plaats, waardoor werd besloten dat de Belastingdienst maatregelen zou moeten treffen. Dit leidde eind januari tot problemen, waardoor 32.000 huishoudens en bedrijven hun toeslagen niet op tijd ontvingen. Dat kostte staatssecretaris Frans Weekers destijds de kop, waardoor nu Eric Wiebes aan het roer staat. Hij geeft de Belastingdienst nu een jaar langer de tijd, om de aanpassingen door te voeren en na te gaan of het rekeningnummer dat ontvangers doorgeven ook daadwerkelijk op hun naam staat. Het is volgens de staatssecretaris nu nog niet verantwoord om al op dit nieuwe systeem over te schakelen.

Toeslagen berekenen

Uiteraard kun je zelf je toeslagen berekenen, om na te gaan waar je recht op hebt. Verdien je een beperkt inkomen, of ben je benieuwd naar de grens voor bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslag? Bereken daarnaast of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag en of je de mogelijkheid hebt om huurtoeslag te ontvangen. Dankzij de verschillende toeslagen kun je rekenen op een tegemoetkoming in de kosten, waarmee we er in Nederland voor zorgen dat de laagste inkomens wat meer ondersteuning ontvangen. Je kunt eenvoudig online je toeslagen berekenen, zodat je deze vervolgens bij de Belastingdienst kunt aanvragen.