Berekenen.nl
Geplaatst op 17 november

TNT Express neemt werknemers met een WW-uitkering illegaal in dienst

Dit zou een illegale constructie zijn die niet deugt. Sinds april zijn de vakbonden bezig met een strijd tegen TNT, onder andere vanwege het gedwongen ontslag van 130 van de chauffeurs bij het bedrijf, terwijl er aan de andere kant werk blijft liggen. Volgens de bond zijn er nu onderaannemers met behoud van uitkering bij het bedrijf aan het werk, iets waarmee TNT een grens is overgegaan.

Afspraken maken met TNT Express

De bond wil zo snel mogelijk een afspraak maken met TNT, om duidelijk te maken hoe het bedrijf omgaat met vaste en flexibele werknemers. De bond heeft in ieder geval al aangegeven om niet akkoord te gaan met het voornemen om steeds meer chauffeurs aan te nemen die daarnaast een deel van hun uitkering kunnen behouden. TNT zou volgens de bond niet willen praten over een nieuwe CAO en zou ook geen boodschap hebben aan een wens om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren.

Zelf WW berekenen

Wil je zelf een WW-uitkering berekenen, bijvoorbeeld omdat je te maken hebt gekregen met ontslag, of je het idee hebt dat dit binnenkort wel eens het geval zou kunnen zijn? Het is online mogelijk om te berekenen welk bedrag aan uitkering je kunt verwachten, onder andere op basis van het salaris dat je voor je ontslag bij je werkgever ontving. Door online een berekening te maken kun je alvast een planning maken en nagaan hoe je inkomsten en uitgaven eruit zullen gaan zien. Houd er rekening mee dat het om een indicatie gaat en wees je bewust van het feit dat je de WW-uitkering slechts tijdelijk kunt genieten, op basis van de nieuwe strengere regels die tegenwoordig van kracht zijn.