Berekenen.nl
Geplaatst op 24 september

Nieuwe WW al na paar maanden gerepareerd

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft aangegeven een aantal ongewenste effecten te observeren. Hij zal zich inzetten om die effecten weg te werken, door de regels en richtlijnen aan te passen en het systeem te verbeteren.

Lagere uitkeringen sinds 1 juli

Hij stuurde de Tweede Kamer daarover een brief, al wordt op dit moment nog niet direct duidelijk hoe hij de problemen aan wil gaan pakken. Wel is duidelijk dat hij het over een andere boeg zal gooien, om ervoor te zorgen dat de WW-gerechtigden ook daadwerkelijk de bedragen ontvangen waar zij recht op hebben. Sinds 1 juli van dit jaar is er sprake van een andere manier om de WW te berekenen, waardoor met name mensen die minder dan een jaar hebben gewerkt een fors lager bedrag krijgen. Daarnaast zijn het herintreders, starters en flexwerkers die de dupe lijken te zijn van de nieuwe maatregelen. Volgens de minister hebben ongeveer 15.000 werklozen last van de nieuwe regels, hij wil er voor hen voor gaan zorgen dat de effecten minder heftig uit gaan pakken.

WW berekenen

Wil je zelf de WW berekenen, om na te gaan wat je kunt verwachten op het moment dat je ontslagen wordt? Je kunt zelf alvast nagaan hoe hoog de WW is of nagaan wat anderen ontvangen op het moment dat ze hun baan verliezen. Uiteraard kun je eenvoudig online je WW berekenen, aan de hand van onze handige tool. Je zorgt er daarmee voor dat je eenvoudig ziet wat je ontvangt en hoe je daar mogelijk je bestedingspatroon op aan dient te passen, om aan het eind van de maand netjes rond te kunnen komen.