Berekenen.nl

als ik mijn huis eind dit jaar zou afbetalen wat is dan de belasting meer

Ik heb een huis van 208.000, met een hypotheek van 93.000, zou ik die in 3 jaar afbetaald hebben, wat betaal ik dan meer aan belasting, ik krijg nl nog tot 2031 belasting terug over het bedrag, maar dan word het natuurlijk eigen huis dus meer belasting de teruggave is ongeveer 200 per jaar en de rente nu 233,62 zou u dat weten, hoor graag , groetjes Sylvia

Vraag gesteld door: sylvia
Reageer jij op deze vraag?

Maria: Je betaalt niks meer aan belasting want in feite krijg je meer overwaarde en overwaarde is niet belast in box 3. Althans nog niet, er zijn wel geluiden dat overwaarde in de toekomst wel belast gaat worden. Mijn inziens zou het niet verstandig zijn om af te lossen als je een lage rente hebt. Je krijgt nu nog aftrek dus over de rente die je betaald, ik zou dat dan nog even laten zitten.

Geld wat je in je huis hebt zitten krijg je er nooit meer uit. Probeer met het geld iets te gaan doen wat waarde creëert voor de toekomst. Koop wat aandelen, crypto, goud of vastgoed (garagebox kopen/verhuren oid).

De enige belasting die je betaald over de woning is de eigenwoningforfait over de WOZ waarde. Die kun je hier berekenen www.berekenen.nl/hypotheek/eigenwoningforfait-berekenen .

Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord?