Berekenen.nl
Geplaatst op 19 april

Wat kan ik doen met mijn vakantiegeld

Het vakantiegeld is weer onderweg! Voor veel mensen betekent dat ze gaan investeren in het huis, nieuwe spullen aanschaffen of eventueel op vakantie gaan. Helaas gaat het laatste erg moeilijk op dit moment omdat we nog volop met corona zitten. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt waardoor je toch je vakantiegeld slim kan gebruiken.

Wat is vakantiegeld?

Vakantiegeld bestaat al heel lang, het is begonnen eind jaren 60. Werkgevers waren toen al verplicht vakantiedagen toe te kennen maar niet iedereen had genoeg geld om echt op vakantie te gaan. Daarom is vakantiegeld ingevoerd als wet voor iedere werknemer zodat ze toch de kans krijgen om op vakantie te gaan. Het is eindelijk hun eigen keuze wat ze met het geld doen natuurlijk.

Hoeveel vakantiegeld krijg ik?

Het vakantiegeld dat je krijgt is meestal 8 procent van je brutoloon. Het vakantiegeld wordt ook door de meeste werkgevers  uitbetaald in mei. Meestal wordt dit gedaan aan het einde van de maand als je ook je normale loon van die maand ontvangt. Dit is ooit zo ontstaan in de hoop dat mensen het geld ook aan een vakantie gaan besteden. Helaas zullen mensen dit veel minder doen puur omdat het nu niet echt mogelijk is om op vakantie te gaan. Er is natuurlijk nog wel een beetje hoop voor in de zomer maar dat is wel een risico omdat de kans groot is dat het niet door gaat. Bij sommige bedrijven kun je het vakantiegeld ook per maand laten uitbetalen, dit moet dan wel geregeld zijn in de CAO of arbeidsovereenkomst.

Waar kan ik mijn vakantiegeld aan besteden.

Zoals we eerder schreven is vakantiegeld eigenlijk bedoeld om mee op vakantie te gaan. Helaas is dat nu niet echt mogelijk door het corona-virus wat nog steeds een grote impact heeft op de wereld en onze vrijheid. Daarom hebben wij een aantal dingen waar je toch je vakantiegeld aan kan besteden.

Turkije

Als we toch nog op vakantie mogen is Turkije altijd een leuke plek om heen te gaan. De goed beoordeelde all-inclusive hotels van Turkije zijn echt een vakantieparadijs. Turkije is daarom ook van de meest populaire landen om heen te gaan.

Investeer het in je huis

Heb je een wat oudere woning of wil je heel graag een nieuwe keuken of badkamer? Gebruik je vakantiegeld, als we toch niet op vakantie mogen is het toch ook leuk om in de zomer in je nieuwe keuken te kunnen koken of te kunnen douchen in een super moderne badkamer? Behalve dat het mooi is gaat de waarde van je huis ook omhoog een win-win situatie dus.

Ga op ontdekken in Nederland

In Nederland kan je, je ook heel goed vermaken. Je hoeft echt niet naar de buitenland om leuke dingen te doen. Ga bijvoorbeeld een leuke fietsroute fietsen in Drenthe of ga naar een museum als die weer open zijn. Je kan ook een weekje op een camping gaan staan aan de andere kant van het land. Allemaal leuke dingen om te doen waar je zelf niet zo snel aan denkt.