Berekenen.nl
Geplaatst op 6 juni

Vakantiegeld maar geen vakantie

De zomervakantie is bijna aangebroken in ons land. Door de versoepelingen van de maatregelen tegen de corona, is het wel weer mogelijk om op vakantie te gaan naar het buitenland. Toch is het op eigen risico. Daarom kiezen sommigen ervoor om dit jaar de vakantie over te slaan, en iets anders te gaan doen met het geld.
 

Geld over

Sommige mensen gaan dit jaar niet op vakantie. Dat betekend dat ze het geld, wat voor de vakantie bestemd was, overhouden. Dit geld zou je natuurlijk opzij kunnen zetten en het op een ander moment gebruiken. Maar je zou het geld ook kunnen gebruiken om het huis een beetje op te knappen en te verbeteren. Iedereen woont in een huis waar hij/zij wel iets aan wilt veranderen. De zomervakantie van 2020 is het perfecte moment om deze wensen uit te voeren. Het vakantiegeld is over en je de vakantiedagen kunnen alsnog nuttig gebruikt worden.
 

Sparen

Er is besloten dat je dit jaar niet op vakantie gaat. Eén van de keuzes kan zijn dat je het geld opzij zet. Je spaart het geld en zet het daarom dus op je spaarrekening. Maar met welk spaarprogramma of rekening haal jij nou de meeste winst? Via de eindkapitaal-berekenen-tool  kun je gemakkelijk en snel berekenen bij welke instelling je het beste jouw geld kan onderbrengen. Als het geld eenmaal op de spaarrekening staat, dan weet je precies hoeveel rente je verdient.

Vloer betegelen


Niet op vakantie gaan brengt voordelen met zich mee. Er is geld over, waardoor je het overgebleven geld aan iets anders kan uitbesteden. Het niet op vakantie gaan, betekend ook dat er tijd over is. Door dat er nu geld en tijd over is zou je jouw woning een make-over kunnen geven. Om te beginnen met de vloer. Opnieuw betegelen kost geld en tijd. Maar dat is er nu over. Om te berekenen hoeveel tegels je nodig hebt voor je nieuwe vloer hebben wij een tool ontwikkeld. Zo kun je gemakkelijk berekenen hoeveel tegels je nodig hebt voor de oppervlakte die jij (opnieuw) wilt betegelen.


Verwarming


Nu de verbouwing van het huis toch al aan de gang is, kun je net zo goed nog een onderdeel van het huis aanpakken. Namelijk de radiator. In de zomer zul je de radiator minder nodig hebben dan in de winter, daarom is de zomer het perfecte seizoen om van radiator te veranderen. Oude radiatoren kunnen de ruimte minder goed verwarmen. Om e berekenen of de vermogen van jouw radiator het nog doet is er een tool ontwikkeld, doormiddel van dezelfde tool kun je er achter komen welke radiator past bij de ruimte waar het in geplaatst wordt. Klik hier voor de Radiator-vermogen-berekenen tool.

Veranderingen


Na alle aanpassingen aan het huis, kan het relaxen beginnen. Zo kom je toch nog een beetje tot rust in de welverdiende vakantie. Met een nieuwe vloer en een vernieuwde radiator kun jij er weer even tegen aan. De aankomende jaren hoef jij je in elk geval geen zorgen te maken over het vervangen van deze twee onderdelen van het huis.