Berekenen.nl
Geplaatst op 26 juni

Vakantiegeld

De vakantieperiode is weer bijna aangebroken. Vaak betekend dat dat veel mensen er op uit trekken om even weg van huis te zijn en te genieten van hun welverdiende vrije tijd. Deze zomer zal alles een beetje anders zijn door de corona, die nog steeds een rol speelt in de wereld.

Niet op vakantie

Ondanks het feit dat het op vakantie gaan toegestaan is, zullen er dit jaar meerdere mensen thuis blijven. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen zitten door de coronacrisis in een financiële situatie niet zo is, zoals het had moeten zijn. Anderen zullen niet op vakantie gaan , omdat ze het risico nog te groot vinden. Gelukkig is het ook geen straf om thuis te blijven. Met de voorspelde zomerse tempraturen wordt het ook in Nederland erg lekker weer.

Vakantiegeld

Ondanks het feit dat je niet op vakantie gaat, heeft iedere werknemer wel recht op vakantiegeld. Vaak krijgen de werknemers dit bedrag rond de vijfde en zesde maand van het jaar. Mocht jij je vakantiegeld al ontvangen hebben, dan je via de vakantiegeld-berekenen tool berekenen of je het juiste bedrag op de rekening hebt gekregen. Als je het vakantiegeld nog niet ontvangen hebt, dan kun je berekenen op hoeveel geld je recht hebt en welk bedrag je kunt verwachten.

Vrije dagen

Naast het feit dat elke werknemer gewoon recht heeft op zijn of haar vakantie geld, heeft iedereen ook recht op de vakantiedagen. Ondanks dat je niet op vakantie gaat. De vakantiedagen mag je inzetten op het moment dat jij daar behoefte aan hebt. Je mag je vakantiedagen dus ook buiten het hoogseizoen om opnemen.

Thuis aan de slag

Mocht je toch besluiten om in het hoogseizoen je vakantiedagen op de te nemen, maar ga je niet op vakantie? Dan is het natuurlijk de perfecte tijd om het huis op te knappen. Het vakantiegeld is nog niet besteed, dat betekend dat er geld over is voor andere dingen. Zoals een nieuw terras of een nieuwe vloer in de woonkamer. Via de tegels-berekenen tool kun je gemakkelijk berekenen hoeveel tegens je nodig hebt om een mooie, nieuwe vloer aan te schaffen. Door precies te berekenen hoeveel tegels je nodig hebt, zul je minder snel te veel kopen. Op die manier houdt je geld over voor andere dingen die er nog gekocht moeten worden.

Het interieur vernieuwen

Nu er toch lekker verbouwd wordt in en om het huis, kun je net zo goed gelijk je interieur vervangen. Daardoor lijkt het alsof je na de vakantie een volledig nieuw huis hebt. Het is even bikkelen en doorwerken in je vakantie, maar dan heb je wel wat. Een nieuw terras en nieuwe meubels. Dan kunnen de muren natuurlijk niet achter blijven, als al het vuile werk gedaan is, dan hebben de muren ook wel een opknap beurt verdient. Via de oppervlakte-berekenen tool kun je precies berekenen hoeveel verf er nodig is om de muren in de gewenste kleuren te verven. Na alle verbouwingen is het tijd om te genieten van je “nieuwe” huisje.