Berekenen.nl
Geplaatst op 30 mei

Vakantie in eigen land

Door de wereldwijde coronacrisis, zullen er veel vakanties gecanceld of om geboekt worden. In Nederland gaat het relatief goed, de genomen maatregelen worden versoepelt. Dat betekent dat de campings en vakantieparken gewoon open gaan in ons land. Dat zal betekenen dat het overgrote deel van de Nederlanders gewoon veilig in ons eigen landje de vakantie doorbrengt.
 

Versoepelingen


Minister president Mark Rutte, heeft de afgelopen paar persconferenties aangekondigd dat het goed gaat in ons land. Er zijn minder coronabesmettingen. Dat blijkt ook uit de cijfers van de ziekenhuizen en het RIVM. Er zijn meer bedden beschikbaar op de intensive care. Dat is goed nieuws! Doordat de besmettingen in Nederland flink gedaald zijn, kunnen de maatregelen versoepelt worden. Dat betekent dat meer openbare gelegenheden weer open mogen voor een maximaal aantal personen. Dat betekend ook dat de vakantieparken weer gasten mogen ontvangen.
 

Regels

De genomen maatregelen worden versoepelt. Maar dat betekend niet dat we weer volledig onze gang kunnen gaan. Het coronavirus ligt nog steeds op de loer. Dat betekend dat we nog steeds rekening moeten houden met de basis regels. De allerbelangrijkste regel die is opgesteld is dat we 1,5 meter afstand moeten houden van de mensen die niet van hetzelfde huishouden zijn. Alleen door ons aan de basisregels te houden, kunnen de versoepelingen door blijven gaan.
 

Het buitenland

In sommige landen is het coronavirus nog niet helemaal onder controle. Deze landen kunnen dan bepalen dat er geen toeristen het land binnen gelaten worden. Dat betekend dat de door jou geboekte vakantie, misschien wel helemaal niet door kan gaan. Bij je reisbureau kun je je laten informeren en je vakantie omboeken naar een land die wel toeristen ontvangen. Om helemaal een veilige keuze te maken kun je er voor kiezen om de vakantie in eigen land te vieren.

Binnenland

Op vakantie gaan in eigen land is zo slecht nog niet. In Nederland is het weer niet zoals in landen die dichter bij de evenaar liggen, maar er is genoeg zon en warmte in ons land om alsnog een warme vakantie te vieren. Daarnaast zul je minder kosten kwijt zijn aan bijvoorbeeld het vervoer en de overnachtingen die daarbij plaats moeten vinden. Nederland is een klein landje, waardoor je binnen een dag op plaats van bestemming bent. Toch kan de omgeving volledig anders zijn, waardoor je het gevoel hebt dat je je in een ander land bevind. Een bijkomend voordeel van een vakantie in Nederland is dat het geld dat uitgegeven wordt, in ons land blijft. Dat is enorm goed voor de Nederlandse economie. We steunen zo ons eigen land en genieten van een onbezorgde vakantie.

Reizen


Het reizen door het binnenland zal veel minder tijd en geld in beslag nemen, dan als je naar het buitenland zou gaan vertrekken. Er zijn verschillende manieren om door ons land heen te reizen. Je zou voor het openbaar vervoer kunnen kiezen. Zoals de trein of de bus. Maar toch zal e meerderheid van de Nederlanders er voor kiezen om met hun eigen auto naar de vakantiebestemming te reizen. Hoe veel dat gaat kosten kun je berekenen via de reiskosten-berekenen-tool.