Berekenen.nl
Geplaatst op 25 juli

Thuiszorgorganisatie kan vakantiegeld medewerkers niet uitbetalen

Volgens Solace is er sprake van heftige bezuinigingen op de zorg en slaagt de organisatie er daardoor niet langer in om het hoofd boven water te houden. Aan de andere kant wil het bedrijf nog niet bevestigen dat het de handdoek definitief in de ring zal gooien.

Zware financiële problemen

Er is sprake van zware financiële problemen, waardoor Solace bijvoorbeeld niet de mogelijkheid heeft om de medewerkers het vakantiegeld uit te betalen. Volgens de directeur van het bedrijf is het op dit moment nog onduidelijk welke standpunten de schuldeisers in zullen gaan nemen. Solace heeft in ieder geval voorgesteld om het vakantiegeld in termijnen uit te gaan betalen. FNV gaat daar voorlopig niet mee akkoord. De vakbond denkt dat er meer uit te slepen valt en lijkt daarom voorlopig voet bij stuk te willen houden. Of dat uiteindelijk de juiste strategie is zal moeten blijken, het is lastig om daar nu al iets over te zeggen.

Vakantiegeld berekenen

Wil je zelf het vakantiegeld berekenen, bijvoorbeeld om na te gaan waar je na een jaar hard werken recht op hebt? Je kunt online relatief eenvoudig berekenen waar je recht op hebt, bijvoorbeeld om de vakantie alvast te boeken of iets moois uit te gaan zoeken. Houd er aan de andere kant dus wel rekening mee dat je het geld daadwerkelijk eerst moet ontvangen voordat je het kunt uitgaven. Je kunt het vakantiegeld wel alvast berekenen om na te gaan wat je ongeveer kunt verwachten van je werkgever.