Berekenen.nl
Geplaatst op 23 juli

Nu ook vakantiegeld over overwerken: nieuwe regels

Vakantiegeld is altijd een welkome bonus voor werkenden. Die bonus is echter weer een beetje groter geworden. Het vakantiegeld berekenen? Dan mag je daarvoor nu ook overuren meerekenen. Het vakantiegeld in 2018 valt voor veel mensen op die manier hoger uit dan een jaar eerder.

Mensen die het vakantiegeld berekenen kunnen netto rekenen op meer geld, omdat er voor het eerst ook overuren meegerekend worden. Dat is voor veel mensen een welkome bonus, waardoor er net wat meer mogelijk is of er wat extra’s naar de spaarrekening kan.

Minimaal 8 procent: met uitzonderingen

Het netto vakantiegeld berekenen uit 2017 en 2018 om dat met elkaar te vergelijken? Houd er dan rekening mee dat er een richtlijn geldt om minimaal 8 procent uit te keren, maar dat er sprake is van een aantal uitzonderingen. In sommige gevallen wordt er geen vakantiegeld uitgekeerd of gaat het om een lager bedrag. Dat mag alleen als het salaris minimaal 108 procent van het minimumloon bedraagt. Op die manier mag het vakantiegeld als het ware ‘wegvallen’ in de rest van het salaris.

Vakantiegeld berekenen

Je kunt online het vakantiegeld berekenen, zowel voor 2017 en 2018. Op die manier ontdek je wat de vakantietoeslag is en waar je op kunt rekenen als extraatje aan het eind van het voorjaar. Je kunt online de berekening maken, zodat je goed op de hoogte bent van wat je hebt ontvangen of nog zal krijgen.

Twijfel je over de hoogte van het vakantiegeld in 2017 of 2018? Dan is het verstandig om daarover contact op te nemen met je werkgever. Vraag die welk bedrag je kunt ontvangen en hoe dat berekend is. Uiteraard kun je daarin nu ook rekening houden met je overuren.