Berekenen.nl
Geplaatst op 5 juli

UVW verwacht per 1 juli problemen met uitbetaling WW

Mensen die vanaf 1 juli in de WW komen dienen zelf aan te geven of ze geld hebben bij verdiend. Pas op het moment dat het UWV beschikt over de informatie kan het overgaan tot het uitbetalen van de uitkering, waardoor de kans groot is dat er een administratieve rompslomp zal ontstaan.

Lastig om SV loon uit te rekenen

Mensen die vanaf 1 juli gebruik gaan maken van de WW dienen hun SV loon te berekenen, al staat dat niet altijd op het loonstrookje. Het is in dat geval van belang om het loon zelf te berekenen en dit vervolgens aan het UWV door te geven. Op basis van het SV loon zal het UWV nagaan hoe hoog de uitkering dient te zijn en overgaan tot de uitbetaling. Uit een onderzoek van het UWV vorig jaar bleek dat 99% van de mensen geen idee heeft van de hoogte van het SV loon. Uiteraard is het mogelijk om online het SV loon of de WW uitkering te berekenen, zodat het mogelijk is om de juiste gegevens aan het UWV door te geven.

Online WW en SV loon berekenen

Je kunt online je SV loon berekenen, zodat je de mogelijkheid hebt om dit door te geven aan het UWV en de uitbetaling van je WW uitkering in orde te laten maken. Wil je ook op voorhand alvast berekenen wat je aan WW uitkering zal ontvangen? Je kunt zowel het SV loon als je WW uitkering online berekenen. Het kost je een paar minuten van je tijd en je hebt er geen ingewikkelde gegevens of formules bij nodig, de tool doet online het werk en biedt je meteen de uitslag waar je naar zoekt.