Berekenen.nl
Geplaatst op 5 februari

Wedstrijdpaard Valegro mag met 14 jaar met pensioen

Het wedstrijdpaard Valegro is inmiddels 14 jaar en mag van de eigenaren met pensioen. Het paard is meervoudig olympisch kampioen en heeft z’n sporen wat dat betreft verdiend. Er werd een groots afscheid voor het paard georganiseerd, om de bewezen diensten te eren en een mooi startschot te kunnen geven voor het pensioen van het dier. Er waren tientallen andere paarden aanwezig, net als acrobaten, slagwerkers en een zangeres. Het afscheid in Den Bosch liet goed zien hoeveel mensen er waardering hebben voor het paard dat het met name in Londen uitstekend heeft gedaan.

Twee keer olympisch goud gewonnen

Valegro slaagde er in 2012 in Londen in om tijdens de Olympische Spelen twee keer een gouden medaille te winnen. Dat gebeurde, helaas voor ons, voor Groot-Brittanië. Daarna zorgde het paard er in Rio voor dat er opnieuw een gouden plak bij kwam, waardoor de Britten er veel plezier van hebben gehad. Bovendien zijn ook Nederlanders trots op Valegro, ondanks dat we er zelf geen gouden medailles mee hebben gewonnen. Tijdens de ceremonie om het pensioen in te kunnen leiden wilden de organisatoren zorgen voor een sprookje, omdat ook het paard een waar sprookje heeft laten zien aan prestaties.

Zelf je pensioen berekenen

Je kunt online zelf je pensioenleeftijd berekenen om na te gaan op welke leeftijd je mag stoppen met werken. Voorheen was dat standaard op 65 jaar, maar de afgelopen jaren hebben er wat veranderingen plaatsgevonden. Inmiddels geldt er een leeftijd van 66 of 67 jaar en voor de toekomst gaan we zelfs uit van een systeem waarbij de leeftijd waarop we met pensioen mogen afhangt van de levensverwachting. Je kunt online je pensioen berekenen en de leeftijd berekenen waarop je met pensioen mag, mits die datum op dit moment al vaststaat natuurlijk.