Berekenen.nl
Geplaatst op 11 mei

Pensioenleeftijd gaat opnieuw sneller omhoog

Onlangs werd er een wetsvoorstel goedgekeurd om de pensioenleeftijd sneller naar 67 jaar op te laten lopen. De AOW is op dit moment te duur, mensen die eerder willen stoppen met werken zullen daarom zelf voor het spaargeld moeten zorgen om de periode tot aan het pensioen te kunnen overbruggen.

Te weinig geld beschikbaar voor de AOW

Volgens Jetta Klijnsma, staatssecretaris van sociale zaken, is er simpelweg te weinig geld beschikbaar voor de AOW. Zij wijst op de noodzaak door groeiende overheidsuitgaven en de oplopende tekorten en schulden bij de overheid. Dat betekent dat er te weinig geld is voor de AOW, waardoor de pensioenleeftijd sneller op zal moeten lopen. In de oude plannen zou die leeftijd in 2019 op 66 jaar komen te liggen, dat gebeurt nu al in 2018. De pensioenleeftijd zou in 2023 uiteindelijk op 67 jaar komen te liggen, we bereiken dat punt nu al in 2021. De politieke partijen hopen er op die manier voor te zorgen dat de kosten binnen de perken blijven, waardoor we voldoende geld overhouden om een ieder AOW aan te kunnen bieden.

Pensioenleeftijd berekenen

Wil je zelf je pensioenleeftijd berekenen, om na te gaan wanneer je kunt rekenen op een AOW-uitkering? Je kunt online je pensioenleeftijd berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Hoeveel jaar dien je nog door te werken, totdat je kunt genieten van je oude dag? Dit is onder andere afhankelijk van je leeftijd, je kunt deze online invoeren. Vervolgens kun je online je pensioenleeftijd berekenen, zodat je na kunt gaan hoeveel jaar je nog dient te werken of hoeveel spaargeld je in de tussentijd nodig zal hebben.