Berekenen.nl
Geplaatst op 15 augustus

Italië denkt na over invoering minimumloon

Italië heeft een wet aangenomen die ervoor gaat zorgen dat er sprake komt van een minimumloon. talië kiest er hiermee net als diverse andere landen voor om met een minimumloon te gaan werken, iets dat de werknemers aan de onderkant van de samenleving beter moet beschermen en ervoor moet zorgen dat zij voldoende verdienen om er van rond te kunnen komen.

Uitvoering van de wet nog onduidelijk

Hoe Italië de wet precies zal gaan uitvoeren is op dit moment nog niet bekend. Het lijkt er wel op dat onder andere de transportbranche met de minimumlonen te maken gaat krijgen. Op die manier wil het land ervoor zorgen dat er voor iedereen gelijke arbeidsvoorwaarden ontstaan. De wet voorziet in een minimumloon en bijvoorbeeld ook een minimum aantal vakantiedagen, een maximaal aantal werkbare uren per week en een minimumhoeveelheid rust die een werknemer dient te kunnen genieten. Daarnaast komen er meer regels bij met betrekking tot de gezondheid en hygiëne van werknemers op hun werkplek. Italië hoopt daarmee een stap vooruit te zetten en tot betere arbeidsvoorwaarden voor medewerkers te kunnen komen.

Minimumloon in Nederland berekenen

Het minimumloon kennen we in Nederland al een stuk langer. Het zorgt ervoor dat we als werknemers kunnen rekenen op een eerlijk loon voor de werkzaamheden die we verrichten. Wil je het minimumloon berekenen en aan de hand daarvan nagaan wat je per maand of per uur kunt verdienen? Je kunt het minimumloon berekenen en controleren of je voldoende verdient of de inkomsten vergelijken met de uitkering die je nu wellicht krijgt. Je kunt eenvoudig online het minimumloon berekenen, waarbij we uiteraard uitgaan van de informatie zoals de overheid die ieder half jaar verstrekt.