Berekenen.nl
Geplaatst op 30 oktober

Rechter oordeelt dat naheffing chauffeurs uitzendbureau terecht is

Het gerechtshof in Amsterdam heeft geoordeeld dat medewerkers van een uitzendbureau die uitzendkrachten rondreden een naheffing voor loonheffing dienen te betalen. De inspecteur van de Belastingdienst had die naheffing opgelegd, omdat er volgens hem sprake zou zijn van privégebruik van de auto’s.

Vervoer van uitzendkrachten

De medewerkers waren bij het uitzendbureau verantwoordelijk voor het vervoer van de uitzendkrachten. Zij dienden van en naar de werkplek te worden gebracht, waarvoor kilometers werden gemaakt in de auto’s. Volgens het uitzendbureau was er sprake van uitsluitend zakelijk gebruik, waardoor er geen sprake was van een auto van de zaak. Het Hof in Amsterdam heeft de zaak beoordeeld en is tot de conclusie gekomen dat het voor de chauffeurs ook mogelijk was om er privé gebruik van te maken. Dat betekent dat ze de bijtelling over de auto’s dienen te betalen, wat een naheffing voor de loonheffing betekent. Het is een fikse aanslag, waartegen het uitzendbureau voor de medewerkers in het verweer is gegaan. Dat is echter niet succesvol gebleken, waardoor de loonheffing uiteindelijk alsnog hoger uit zal vallen dan de medewerkers hadden berekend.

Loonheffing berekenen

Benieuwd hoe hoog de loonheffing in jouw geval uitvalt en welk bedrag je als belasting dient te betalen? Je kunt online uiteraard ook de bijtelling berekenen, om na te gaan wat een auto van de zaak die je ook privé mag gebruiken eigenlijk kost. Je krijgt een goed beeld van de kosten en de belasting die je dient te betalen over het inkomen dat je verdient. Het is waardevolle informatie, waarmee je eenvoudig een financiële planning kunt maken. Je kunt online de bijtelling en de loonheffing berekenen. Het kost je slechts een paar minuten van je tijd, terwijl het je veel waardevolle informatie oplevert.