Berekenen.nl

13de maand

Hallo, ik ben alles aan het uitzoeken of alles binnen ons bedrijf wel eerlijk gaat en nu heb ik mijn twijfels bij de 13de in de maand.
Ik werk in de kinderopvang, vast 36 uurs contract.
Mijn baas heeft ons gezegd dat ze de 13de in de maand eruit halen en ons 3 keer per jaar een procent omhoog doen. Nu lees is dat dit iets wettelijks is dat dit zo ie zo gebeuren moet. Maar is dit dan ook wettelijk vastgesteld dat de 13de in de maand eruit is gegaan? of hebben hun dat er zelf naar gemaakt?

Vraag gesteld door: Enya
Reageer jij op deze vraag?

Danny: Enya, alles wat met het loon te maken heeft en de veranderingen die daaraan te grondslag liggen worden bepaald in de CAO. Iedere branche heeft zo zijn eigen CAO voorwaarden, waarvan de werkgever niet mag afwijken. Nu kan het wel zo zijn dat de werkgever ten gunste van de werknemer afwijkt van de CAO door een extraatje te geven. Maar het mag nooit minder zijn dan de gemaakte CAO afspraken.

Als je onderstaande link kopieert en in je browser plakt, dan kom je uit op de CAO voorwaarden van de kinderopvang, Hier kun je alles terugvinden. Maar als ik zo snel even zoek op 13e maand of eindejaarsuitkering dan vindt ik hier niks over en is dat dus ook geen recht. Maar loop het zelf even goed door.

https://www.fcb.nl/sites/default/files/cao_kinderopvang_2016-2017_27072016.pdf