Berekenen.nl
Geplaatst op 12 maart

Elektrische fiets helpt flink te besparen op kilometervergoeding

De organisatie deed een proef met elektrische fietsen, om ervoor te zorgen dat werknemers minder vaak de auto zouden pakken. Zij zijn er op die manier in geslaagd om een besparing van 25% te realiseren, op de zakelijke autokilometers en de kilometervergoeding.

Proef voor thuiszorgmedewerkers

Thuiszorgmedewerkers bij de instelling konden 24 maanden lang gebruik maken van een e-bike, voor het woon-werkverkeer. Binnen de groep daalde het autogebruik met 25%, wat een flinke besparing op de kosten heeft opgeleverd. Carintreggeland zal nu een werkgroep instellen om te onderzoeken of het de moeite waard is om voor al het personeel een e-bike aan te schaffen. Uiteraard levert dat niet alleen een besparing op de kosten op, het zorgt er daarnaast voor dat het personeel gezond op de fiets naar het werk kan. Het mes snijdt wat dat betreft aan twee kanten.

Online je kilometervergoeding berekenen

Wil je zelf je kilometervergoeding berekenen, om na te gaan wat je van je werkgever kunt ontvangen voor de kilometers die je maakt? Stap je dagelijks in je eigen auto om naar het werk te rijden, of maak je regelmatig ritten met je eigen auto naar bijvoorbeeld klanten of relaties? Je kunt daar een kilometervergoeding voor ontvangen, waarvan je de hoogte heel eenvoudig online kunt berekenen. Je zorgt er op die manier voor dat je goed op de hoogte bent van de vergoeding die je kunt ontvangen voor de momenten waarop je gebruik maakt van je eigen auto of ander vervoer.