Berekenen.nl
Geplaatst op 20 april

YouTube levert bijzondere jaarinkomens op

Met name een aantal jongeren dat vlogt (video blogging) verdient hier goed aan. Zij hebben talloze abonnees en kunnen rekenen op steun van diverse grote merken, waardoor ze dankzij YouTube een goed jaarinkomen kunnen verdienen.

Honderdduizenden abonnees en flinke verdiensten

Een goed voorbeeld hiervan is Enzo Knol. Hij maakt sinds enige tijd filmpjes van wat hij meemaakt en werd in 2014 bijvoorbeeld meer dan 214 miljoen keer bekeken. Naar verluid wist hij daarmee een jaarinkomen te verdienen van €300.000, iets dat de komende tijd waarschijnlijk alleen nog maar verder op zal lopen. Hij krijgt aanbiedingen van verschillende merken en kan daardoor een aantrekkelijk bedrag per jaar verdienen. Ook diverse andere bloggers en vloggers gebruiken YouTube als een kanaal om zich te presenteren en de verdiensten flink op te laten lopen. Er is voor hen een nieuw business-model ontstaan, naast YouTube dat zelf in 2014 een omzet van 4 miljard dollar wist te maken.

Zelf je jaarinkomen berekenen

Wil je zelf je jaarinkomen berekenen, of nagaan wat je zou kunnen verdienen op het moment dat je ervoor kiest om over te stappen naar een andere baan? Het is de moeite waard om een online berekening te maken. Je zorgt er op die manier voor dat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten en wat je bijvoorbeeld aan belasting af dient te dragen. Je kunt heel eenvoudig online je jaarinkomen berekenen, het kost je slechts een paar minuten van je tijd. Je bent direct op de hoogte, zonder dat je daar zelf allerlei berekeningen voor hoeft uit te voeren. Het is wat dat betreft de moeite waard om online je jaarinkomen te berekenen en na te gaan wat jij verdient in verhouding tot de vloggers op YouTube.