Berekenen.nl
Geplaatst op 26 maart

Jaarinkomen New Yorkers in 1 op de 3 gevallen boven de 250.000 dollar

Het jaarinkomen van inwoners van New York behoort tot de hoogste ter wereld. Inmiddels heeft 1 op de 3 gezinnen daar een inkomen van 250.000 dollar per jaar of meer. Dat betekent dat 1,1 miljoen huishoudens meer dan een kwart miljoen per jaar verdienen. Ze hebben op die manier een verzamelinkomen dat flink hoger ligt dan het gemiddelde in Nederland en ook in de Verenigde Staten.

New York voor Londen en San Francisco

New York zorgt er met dat absurd hoge jaarinkomen bovendien voor dat het andere grote steden achter zich houdt. Bijvoorbeeld in Londen en in San Francisco ligt het gemiddelde inkomen per jaar een stuk lager. New York is bovendien de enige stad die ook hoog scoort op investeringen, lifestyle en de toekomst. Aan de hand daarvan is de jaarlijkse Knight Frank City Wealth Index samengesteld. New York neemt daarop een belangrijke positie in, waarbij vooral het gemiddelde inkomen een opvallend hoog resultaat geeft.

Verzamelinkomen voor de rijksten in New York

Het gaat om het verzamelinkomen van de rijksten van New York. We spreken van een bruto inkomen, al blijft daar netto natuurlijk ook een mooi bedrag van over. En wil je zelf je jaarinkomen berekenen? Dat kun je eenvoudig online doen, met de tool die daarvoor beschikbaar is. Voor een berekening van jouw verzamelinkomen, ook als je daarmee zoals de meesten helaas niet in de buurt komt bij de 250.000 dollar per jaar. Zelfs in euro’s is dat op dit moment namelijk nog goed voor ruim 200.000 per jaar.