Berekenen.nl
Geplaatst op 3 maart

Website Belastingdienst overbelast op eerste dag voor aangifte

Op 1 maart was de website van de Belastingdienst overbelast. Het bleek daardoor niet voor iedereen mogelijk direct hun gegevens op te vragen en die te controleren of aanvullingen te doen. Volgens de Belastingdienst hebben 40.000 mensen tegelijkertijd de mogelijkheid om aangifte te doen op de site. De rest krijgt een melding te zien dat het aantal maximale inlogpogingen is bereikt, waardoor zij even geduld zullen moeten hebben.

Beter dan afgelopen jaar

De fiscus wil er met die methode voor zorgen dat de website niet uitvalt, zoals in andere jaren het geval was. De fiscus raadt aan om op een later moment terug te komen, bijvoorbeeld gedurende de komende dagen voor 12:00 uur. Dan is het over het algemeen niet zo druk. Doorgaans is het op maandag tot en met zaterdag tussen 12:00 uur en 20:00 uur het drukst. Het is ‘s avonds na 23:00 uur ook een stuk rustiger, zodat mensen de kans hebben om hun aangifte te doen. De aangifte hoeft pas voor 1 mei gedaan te zijn, waardoor er voldoende tijd is.

Inkomstenbelasting berekenen

Wil je de inkomstenbelasting berekenen, bijvoorbeeld om ondanks de drukte op de website toch alvast een idee te krijgen van het bedrag dat je dit jaar dient bij te betalen of je terug kunt krijgen? Je kunt de inkomstenbelasting berekenen en daarin uiteraard rekening houden met een eventuele voorlopige aanslag. Aan de hand daarvan kun je eenvoudig berekenen hoe je ervoor staat en wat je van de Belastingdienst kunt verwachten. Je kunt je inkomstenbelasting berekenen en je alvast voorbereiden, zodat je vervolgens de aangifte inkomstenbelasting bij de Belastingdienst kunt doen.