Berekenen.nl
Geplaatst op 26 november

Fiscus slaagt er beter in wanbetalers op te sporen

De Belastingdienst slaagt er volgens directeur Hans Blokpoel echter steeds beter in om deze wanbetalers op te sporen. Dit jaar heeft dat ruim €50 miljoen extra opgeleverd, volgens de directeur moet het met deze aanpak mogelijk worden om €600 miljoen extra per jaar op te gaan halen.

Volgen van wanbetalers

De Belastingdienst maakt gebruik van nieuwe mogelijkheden, om wanbetalers beter te volgen. Dit betekent dat de dienst het kan zien op het moment dat iemand een auto koopt, een erfenis ontvangt of bijvoorbeeld een nieuwe auto koopt. Op dat moment kan de dienst meteen aankloppen en het geld innen. Het zijn de knappe koppen die net van school komen die een belangrijke rol spelen, zij zorgen voor een meer intelligente analyse die het mogelijk maakt om na te gaan hoe de wanbetalers zich bewegen en hoe het mogelijk is hen toch te laten betalen.

Inkomstenbelasting berekenen

Wil je zelf de inkomstenbelasting berekenen, om na te gaan wat je dient af te dragen over het inkomen dat je verdient? Je kunt dit berekenen om vervolgens aangifte te doen, of om alvast na te gaan waar je aan toe bent. Wil je maandelijks een bedrag opzij zetten om te voorkomen dat er een grote klap volgt, of ben je gewoon benieuwd hoeveel belasting de buurman over z’n hoge inkomen betaalt? Je kunt online de inkomstenbelasting berekenen, zodat je een goed beeld krijgt van wat je verschuldigd bent en je in ieder geval niet tot de wanbetalers van de Belastingdienst zal gaan behoren.