Berekenen.nl
Geplaatst op 13 augustus

Handig onderhandelen over zoveel mogelijk korting: 2 praktische tips

Een beetje onderhandelen levert al snel interessant voordeel op. Verstokte onderhandelaars weten dat, maar niet iedereen durft het aan. En dan hebben we het over de kortingen op vakantie en op de markt, die je met een paar handige trucs eenvoudig kunt toepassen. Heel anders werkt dat bij zoiets als de inkomstenafhankelijke combinatiekorting. Die hoef je alleen maar aan te vragen, bijvoorbeeld in 2018, nog voor 2016 en 2017 of binnenkort in 2019. Het is een aantrekkelijke fiscale korting, die ervoor zorgt dat er aan het eind van de maand meer overblijft.

Onze tips: verdiep je en kies het juiste moment

En vooral beter worden in de kortingen die je kunt krijgen door slim te onderhandelen? Wij delen twee belangrijke tips met je:

  • Verdiep je

Zorg ervoor dat je weet met wie je te maken hebt. Ken de omgeving en ken de gebruiken, zodat je goed weet hoe ver je kunt gaan. Of hoe je de onderhandeling opent, zonder de ander meteen voor het hoofd te stoten. Voorkom dat je je op onbekend terrein bevindt.

  • Kies het juiste momen

Kies een zo rustig mogelijk moment uit om te onderhandelen voor een korting. Als er weinig andere klanten zijn heeft de verkoper de tijd voor je, maar ben je ook een van de weinige kansen voor die verkoper. Maak daar handig gebruik van.

Korting die je kunt aanvragen: inkomstenafhankelijke combinatiekorting

Zonder dat je hoeft te onderhandelen kun je de inkomensafhankelijke combinatiekorting berekenen en online aanvragen. Dat betekent dat je daar geen expertise voor hoeft op te bouwen. Je hoeft slechts te berekenen waar je recht op hebt, om vervolgens een aanvraag te doen bij de Belastingdienst. Als inderdaad blijkt dat je er recht op hebt kan dat behoorlijk schelen bij de belastingaangifte, zodat je aan het eind van de maand meer overhoudt.