Berekenen.nl
Geplaatst op 2 maart

Wajong uitbetaling moet makkelijker en eenvoudiger

De Wajong uitbetaling in 2020 moet makkelijker dan dat die nu is. Het moet eenvoudiger, door de regelgeving minder ingewikkeld te maken. Daar wordt aan gewerkt door het huidige kabinet, door verschillende regelingen en regels samen te voegen.

Het moet ervoor zorgen dat jonggehandicapten meer gaan deelnemen aan de samenleving en dat (meer) werken voor hen gaat lonen. Er is inmiddels sprake van een wetsvoorstel waarmee de ministerraad heeft ingestemd.

Wetsvoorstel van staatssecretaris Van Ark

Het gaat om een voorstel door staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het is een uitwerking van de maatregelen die eerder al werden aangekondigd. Dat gebeurde in juni 2018 bij een beleidsdoorlichting van de Wajong, om het makkelijker en eenvoudiger te maken.

Iemand die voor een Wajong uitkering wil weten hoeveel het zal zijn kan daarvoor gebruik maken van online tools. De bijbehorende rechten en plichten zitten net als de verschillende regelingen een stuk ingewikkelder in elkaar. Het complexe geheel moet makkelijker worden. De verwachting is dan daardoor meer jonggehandicapten (meer) zullen gaan werken en zullen deelnemen aan de samenleving. Bovendien kunnen zij hun uitkering behouden als ze onderwijs volgen, waardoor ze daar geen angst meer over te hoeven hebben.

Wajong berekenen

De Wajong uitbetaling in 2020 berekenen of uitrekenen hoeveel uitkering je kunt ontvangen? Je kunt online de Wajong berekenen, gewoon door daarvoor gebruik te maken van onze tool. Dat kan nu nog op basis van een relatief ingewikkelde regelgeving, rechten en plichten. Als het straks overzichtelijker en duidelijker wordt is onze tool nog steeds de makkelijkste manier om een berekening te maken. We helpen je op die manier graag om uit te rekenen hoeveel Wajong-uitkering je kunt ontvangen. Zowel in 2020 als in andere jaren, zodat je goed op de hoogte bent.