Berekenen.nl
Geplaatst op 15 maart

Nieuwe ZZP-verzekering met maximaal 2 jaar uitkering

ZZP-ers staan over het algemeen niet te trappelen om zich goed te verzekeren tegen inkomensverliezen bij arbeidsongeschiktheid. Een deel van hen klaagt dat de kosten te hoog zijn, een ander deel ziet de noodzaak tot een dergelijke verzekering niet. Univé komt nu met een nieuwe ZZP-verzekering. Die maakt het mogelijk een polis af te sluiten die goed is voor maximaal 2 jaar uitkering, onafhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid. Dat moet in ieder geval voorkomen dat ZZP-ers meteen in een diep dal terecht komen.

Laag aantal ZZP-ers goed verzekerd

Het aantal ZZP-ers met een goede verzekering tegen arbeidsongeschiktheid en het inkomensverlies dat dit oplevert is klein. Van de ruim een miljoen ZZP-ers heeft minder dan een derde een goede verzekering. Een AOV kost gemakkelijk 10% van het bruto inkomen, waardoor veel ZZP-ers de kosten te hoog vinden om zich hier goed tegen in te dekken. In plaats daarvan nemen ze zelf het risico, met alle mogelijke gevolgen van dien. Univé wil er met de beperkte uitkeringsduur voor zorgen dat de premie lager uitvalt, waardoor meer ZZP-ers zich tegen arbeidsongeschiktheid kunnen verzekeren.

Online ZZP verzekering berekenen

Zelf een ZZP verzekering berekenen, bijvoorbeeld op basis van de traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekering? Je kunt online aangeven welk inkomen je graag wilt verzekeren en welke andere elementen je van belang vindt. Wij maken vervolgens de berekening van de ZZP verzekering voor je, zodat je online eenvoudig na kunt gaan wat die je op zal leveren en wat die aan de andere kant zal kosten. Je kunt online een ZZP verzekering berekenen, bijvoorbeeld om daarmee te voorkomen dat je bij arbeidsongeschiktheid je volledige inkomen verlies en je snel in de financiële problemen zal komen.