Berekenen.nl
Geplaatst op 24 september

Handige tips om te besparen: goedkopere autoverzekering

Een goedkope autoverzekering: dat willen we allemaal wel. Iedereen met een polis voor de auto doet er verstandig aan om die regelmatig te vergelijken. Het is op die manier mogelijk om veel geld te besparen. Dat begint met het vergelijken van de beschikbare autoverzekeringen en vraagt vervolgens om een controle van bijvoorbeeld de betaaltermijnen. En een handige tip voor een goedkopere autoverzekering? Betaal die vooraf in één keer voor een heel jaar. Dat levert zomaar 3 procent korting op. Veel meer dan de spaarrente, waardoor het een voordelige keuze zal blijken.

Hoogte van de premie en de dekking

Het is vervolgens verstandig om goed te kijken naar de hoogte van de premie, in relatie tot de dekking. Een goedkope autoverzekering is er immers een met een lage premie, mits dat aan de andere kant niet ten koste gaat van de dekking. Kijk goed naar de dekking en kies op basis daarvan een autoverzekering. Zoek naar 3 - 5 verzekeraars met dezelfde dekking en voorwaarden, zodat het daar niet aan zal liggen. Ga binnen dat groepje op zoek naar de goedkoopste autoverzekering. Op die manier zal de premie niet te hoog uitvallen, terwijl er wel sprake is van een goede dekking.

Online autoverzekering berekenen

En benieuwd hoe je gemakkelijk autoverzekeringen kunt vergelijken om een goede en goedkope keuze te maken? Je kunt die online berekenen. Eenvoudig door in te vullen welke verzekering je zoekt (WA, WA Beperkt Casco, WA Allrisk) en vervolgens na te gaan welke verzekeraars er beschikbaar zijn. Binnen een paar minuten op de hoogte van een goedkopere autoverzekering. Om direct naar over te stappen of om in ieder geval een offerte van aan te vragen. Om eenvoudig te besparen op de kosten van de autopolis, aan de hand van een paar gemakkelijke stappen.