Berekenen.nl
Geplaatst op 14 juni

Autoverzekering kan worden opgezegd met terugwerkende kracht

De autoverzekering is verplicht voor iedereen die met de auto de openbare weg op wil. Andersom is het niet nodig de auto te verzekeren wanneer je die bijvoorbeeld hebt verkocht. Indien je de auto verkoopt en je er niet aan denkt om de polis op te zeggen loopt de autoverzekering wat dat betreft voor niets door. Dat is vervelend en kan behoorlijk wat geld kosten. Gelukkig blijkt het mogelijk om de autoverzekering met terugwerkende kracht op te zeggen. Het is dan uiteraard wel van belang om aan te kunnen tonen dat de auto op een eerder moment verkocht werd.

Na verkoop van de auto

Na verkoop van een auto is het mogelijk om de verzekering op te zeggen, ook indien er sprake is van een lopende contractperiode. Het is daarom ook mogelijk om na afloop aan de verzekeraar aan te geven dat je de auto eerder verkocht hebt en dat je de verzekering in de periode daarna dus niet meer nodig had. Met name bij een allrisk-autoverzekering kan dat zomaar €100 per maand of meer aan extra kosten betekenen. Door na een paar maanden de autoverzekering alsnog met terugwerkende kracht op te zeggen is het mogelijk om die betaalde premie terug te krijgen. Veel mensen blijken daar niet van op de hoogte, terwijl een brief naar de verzekeraar voldoende is.

Autoverzekering berekenen

Wil je de autoverzekering opzeggen om een andere reden? Bijvoorbeeld omdat je een andere polis zoekt die goedkoper is of een betere dekking biedt? Je kunt online een autoverzekering berekenen, om na te gaan wat daar de kosten van zijn. Je kunt online de premie berekenen en de verschillende verzekeringen op een rij zetten. Dat betekent dat je binnen een paar minuten weet of er een goedkopere polis beschikbaar is en of je mogelijk kunt besparen op de kosten van de autoverzekering.