Berekenen.nl
Geplaatst op 22 juni

Ex-kankerpatiënten moeten dankzij ‘op maat’ polis weer overlijdensverzekering kunnen afsluiten

inmiddels hebben Independer en Patiëntenvereniging Levenmetkanker een initiatief gelanceerd dat het mogelijk moet maken toch weer een ORV af te sluiten.In de praktijk is dat vaak lastig, omdat de verzekeraars vanwege de kanker een hoge opslag berekenen. Het is op dit moment bovendien niet transparant en onvoorspelbaar hoe hoog de opslag uitvalt, als het gevolg van de medische gegevens.

Opslag kan flink variëren

De opslag op de premie voor een overlijdensrisico kan voor ex-kankerpatiënten flink verschillen. Het gaat bij de ene ex-patiënt om een paar honderd euro, een ander is er tot tienduizenden euro’s aan kwijt. Het is lastig om er op voorhand iets van te zeggen, waardoor ex-patiënten moeite hebben om een dergelijke polis af te sluiten. Het nieuwe initiatief zal een ‘overlijdensrisico op maat’ gaan aanbieden. Op die manier wordt het mogelijk om een dekking af te sluiten voor specifieke risico’s. Hierdoor blijft de overlijdensrisicoverzekering betaalbaar en heeft een ieder de mogelijkheid om daar gebruik van te maken.

overlijdensrisicoverzekering Bij je hypotheek afsluiten

Je sluit een overlijdensricisocverzekering vaak af bij je hypotheek. Online kun je de maximale hypotheek berekenen en de hypotheekadviseur kan je dan helpen met je ORV afsluiten.