Berekenen.nl
Geplaatst op 4 oktober

Huurtoeslag veilig bij nieuw kabinet

Het nieuw te vormen heeft een aantal grootse plannen wanneer het gaat om de btw en de inkomstenbelasting. Aan de andere kant lijkt het erop dat de toeslagen blijven bestaan zoals we ze nu kennen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ook volgend jaar en het jaar daarna gebruik kunt blijven maken van de huurtoeslag. Dat geldt ook voor de zorgtoeslag. Door hier heel specifiek van af te blijven wil het kabinet ervoor zorgen dat er rust ontstaat over de financiële situatie, waardoor minder mensen zich daar zorgen over hoeven te maken.

Ook zorgtoeslag blijft behouden

Zowel de huurtoeslag als de zorgtoeslag lijkt voor 2018 en 2019 behouden te blijven. De kans is groot dat dit ook daarna het geval zal zijn, al hebben de partijen zich daar tot nu toe nog niet over uitgelaten. De komende jaren gaan ze er in ieder geval niet mee aan de slag, waardoor iedereen die de toeslagen ontvangt daar ook die periode gebruik van kan maken. Wel zo prettig, vooral voor iedereen die de toeslagen gebruikt om het budget voor de maand netjes rond te kunnen krijgen.

Online huur- en zorgtoeslag berekenen

Benieuwd of je huurtoeslag en zorgtoeslag kunt krijgen of hoe hoog die zal zijn? Dat valt eenvoudig uit te rekenen. Daar hoef je bovendien niet zelf mee aan de slag. In plaats daarvan kun je online een berekening maken, gewoon door gebruik te maken van onze handige tool. Wij zorgen er daarmee voor dat je zelf kunt berekenen of je in aanmerking komt voor de toeslagen en hoe hoog die vervolgens zijn. Dat kun je doen in 2017, 2018 en ook de komende jaren. Op die manier helpen we je graag op weg met de huurtoeslag en de zorgtoeslag, die je online eenvoudig zelf kunt berekenen.