Berekenen.nl
Geplaatst op 16 april

Fout van de Belastingdienst: studenten zonder huurtoeslag

Een groep studenten in Leiden heeft in maart onterecht geen huurtoeslag ontvangen. Hun woningen hebben een nieuw huisnummer gekregen, maar bij de verwerking daarvan heeft de Belastingdienst een fout gemaakt. De dienst geeft de fout toe en heeft de studenten toegezegd er meteen aan te gaan werken. Dat betekent dat het geld zo snel mogelijk naar ze overgemaakt zal worden. Het is echter de vraag of de studenten het geld allemaal op tijd hebben ontvangen, aangezien hun buffers over het algemeen niet bepaald ruim zijn en ze dus behoorlijk afhankelijk zijn van toeslagen zoals de huurtoeslag.

Nieuwe huisnummers voor de studenten

De gemeente Leiden had de studenten een nieuw huisnummer gegeven en de wijziging bij de Belastingdienst bekendgemaakt. Volgende Belastingdienst is de wijziging inderdaad verwerkt in de administratie, maar is er toch wat fout gegaan met betrekking tot de huurtoeslag. Op de een of andere manier is de huurtoeslag voor de groep met studenten stopgezet, zonder dat dit de bedoeling was. Dit heeft ertoe geleid dat de studenten stuk voor stuk ontdekten dat zij de toeslag niet kregen, terwijl ze daar wel recht op zouden hebben. Het is niet bekend of de studenten door de verlate betaling in de problemen zijn gekomen.

Huurtoeslag berekenen

Benieuwd of je ook recht hebt op huurtoeslag of waar je aan dient te voldoen om die te krijgen? Je kunt online een berekening maken van de huurtoeslag en of je daar recht op hebt, bijvoorbeeld door je inkomen in te voeren. Aan de hand van een paar eenvoudige gegevens kun je eenvoudig nagaan of je daar recht op hebt en welk bedrag je van de Belastingdienst zal ontvangen. Het is van belang om die toeslag zelf aan de vragen bij de fiscus. Wij maken het je online graag gemakkelijk om te berekenen of je in aanmerking komt voor de huurtoeslag, zodat je die vervolgens zelf bij de Belastingdienst aan kunt vragen.