Berekenen.nl
Geplaatst op 19 mei

Kermisgangers vernielen auto van opa

De schade is zelfs zo erg dat de auto total-loss is verklaard en er nauwelijks nog geld uitgekeerd zal worden door de verzekering. Zijn opa blijkt all-risk verzekerd, maar krijgt slechts de dagwaarde van de auto terug. De auto is inmiddels al 16 jaar oud, waardoor de waarde door de jaren heen enorm is afgenomen. Het uit te keren bedrag door de autoverzekeraar is veel te laag om een nieuwe auto te kopen.

Over de auto heen gelopen

De auto laat allerlei schade zien, onder andere aan de bovenkant. Het lijkt erop dat mensen bewust over de auto heen zijn gelopen. Volgens Mitchell kan het niet anders dan dat dit jongeren zijn geweest die op de kermis van Zwaag waren. De slachtoffers kunnen niet begrijpen dat er niet voldoende politie op de kermis aanwezig was om dit in de gaten te houden en de daders op heterdaad te betrappen. De auto is te weinig waard om er een nieuwe van te kopen, waardoor er veel eigen geld bij zal moeten.

Dagwaarde van de auto berekenen

Zelf de dagwaarde van je auto berekenen om na te gaan wat je auto op dit moment nog waard is? Je kunt dat eenvoudig online doen, aan de hand van onze handige tool. Je kunt op basis van de dagwaarde onder andere berekenen of het de moeite waard is om een all-risk dekking af te sluiten. Auto’s van 4 - 10 jaar oud kun je doorgaans beter Beperkt Casco verzekeren, na 10 jaar kun je overstappen naar een WA autoverzekering. Je kunt online de dagwaarde en een andere autoverzekering berekenen, zodat je een zo laag mogelijke premie betaalt.