Berekenen.nl
Geplaatst op 15 februari

Zwangere vrouw moet hulp krijgen bij stoppen met roken

Zwangere vrouwen zouden meer hulp moeten krijgen bij het stoppen met roken, zodat ze daar daadwerkelijk in slagen en de kinderen daar uiteindelijk profijt van hebben. Het gebeurt volgens onder meer de staatssecretaris van Volksgezondheid nog te vaak dat een vrouw het wel probeert, maar dat het niet lukt en vervolgens blijft roken. Het kabinet gaat van start met een campagne om meer mensen hier bewust van te maken. Een onderdeel daarvan is de website helpeenstopper.nl, om aan te geven dat veel mensen het niet alleen kunnen.

helpeenstopper.nl door de staatssecretaris

De website werd onlangs gelanceerd door de staatssecretaris en moet er onder andere voor gaan zorgen dat bijvoorbeeld zwangere vrouwen hulp krijgen van mensen uit hun omgeving. Door er samen achter te gaan staan zou het beter mogelijk moeten zijn om de stap te zetten en te voorkomen dat jonge kinderen te maken krijgen met een moeder die rookt en dat altijd heeft gedaan. Volgens de staatssecretaris is aangetoond dat roken tijdens de zwangerschap zeer schadelijk kan zijn en dat ook jonge kinderen daar vervolgens veel last van kunnen hebben.

Zwangerschapscyclus berekenen

Wil je zelf graag zwanger worden en stop je daarom alvast met roken, maar lukt het nog niet om daadwerkelijk in verwachting te raken? Je kunt daarvoor online je zwangerschapscyclus berekenen. Je kunt je cyclus berekenen door bijvoorbeeld aan te geven wanneer je voor het laatst ongesteld werd. Door een paar gegevens in te voeren kom je er eenvoudig achter wanneer je zoveel mogelijk kans hebt om zwanger te worden, op basis van de eisprong en je eigen vruchtbaarheid. Je kunt online je cyclus berekenen om zwanger te worden, al kun je die ook gebruiken om na te gaan wanneer je (ongeveer) ongesteld zal worden.