Berekenen.nl

Wat betekent de lengte van je cyclus?

De lengte van de cyclus voor de menstruatie zegt niets over je eventuele gezondheid of de kans die je hebt om zwanger te raken. De lengte van de cyclus is wat dat betreft vooral interessant om er zelf voor te zorgen dat je de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk kunt maken.

Heb je een cyclus van meer of minder dan 28 dagen? Aan de hand daarvan kun je berekenen wanneer de ovulatie plaats zal vinden en in welke dagen daarvoor je vruchtbaar bent. De eisprong vindt bij een cyclus van 28 dagen plaats op dag 14. Dat betekent dat je aan de hand daarvan uit kunt rekenen wanneer er in jouw geval sprake zal zijn van de ovulatie. Op basis daarvan kun je handig gebruik maken van de lengte van de cyclus zoals je die zelf bij kunt houden.

Je kunt de lengte van je cyclus zelf berekenen door de eerste dag van je menstruatie als dag 1 te tellen en door te tellen tot en met de dag voor je volgende menstruatie. Dit aantal dagen is dan jouw menstruatiecyclus. Deze cyclus kan bij jou regelmatig zijn maar ook zeer wisselend.