Berekenen.nl
Geplaatst op 22 januari

Waarom zijn vrouwen niet langer vruchtbaar? Kijk zocht het uit

Veel vrouwtjesdieren blijven hun hele leven vruchtbaar, maar dat geldt niet voor vrouwen. Kijk Magazine zocht uit hoe dat komt. Er zijn verschillende theorieën mogelijk. De grootmoederhypothese stelt bijvoorbeeld dat zwangerschappen meer risico’s met zich meebrengen als vrouwen ouder worden. Bovendien maakt de onvruchtbaarheid het mogelijk om op latere leeftijd voor kleinkinderen te zorgen.

Opa’s en oma’s zijn gek op hun kleinkinderen. Zij kunnen zelf geen kinderen meer krijgen, waardoor ze tijd kunnen besteden aan de kinderen van hun eigen kinderen. Op die manier krijgen zij veel aandacht, zowel van de ouders als de grootouders.

Vruchtbaarheid bij vrouwen

Vrouwen die de cyclus berekenen met een online tool weten bovendien dat ze slechts in bepaalde perioden vruchtbaar zijn. Waarom dit zo nauw komt is nog niet goed duidelijk, behalve dat het erop lijkt dat het lichaam er veel inspanningen voor moet doen. Wanneer vrouwen vruchtbaar zijn berekenen met een rekentool is daardoor een handig hulpmiddel. Het lichaam heeft niet de energie en kracht om altijd vruchtbaar te zijn en te blijven. Er lijkt een evolutionaire basis, waarmee we zullen moeten leven.

Cyclus berekenen: online tool

De cyclus berekenen met een online tool ? Het is de makkelijkste manier om te berekenen wanneer een vrouw vruchtbaar is. Dat helpt om de kans op een zwangerschap te vergroten, mits zij zich nog in de vruchtbare leeftijd bevindt natuurlijk.

Wij zorgen voor de ingewikkelde berekening, waardoor het niet nodig is om daar zelf mee aan de slag te gaan. Gebruik de tool om de cyclus te berekenen, zodat goed duidelijk wordt wanneer een vrouw vruchtbaar is en wanneer de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk is.