Berekenen.nl
Geplaatst op 21 augustus

Wat is jouw BMI? Online berekenen

Vooral mannen van 50 denken na over hun gezondheid. Zij blijken zich op die leeftijd bewust te worden van hun gezondheid en berekenen bijvoorbeeld hun BMI. Aan de hand van hun BMI gaan ze na in hoeverre ze goed op gewicht zijn of dat het tijd wordt om daar wat aan te doen. In de praktijk blijken veel mannen van die leeftijd te schrikken van hun gewicht in verhouding tot hun lengte en leeftijd. Ze kunnen daar gelukkig nog wat aan doen, bijvoorbeeld door te gaan sporten of in ieder geval voldoende te bewegen.

Body Mass Index

BMI staat voor Body Mass Index. De mannen van 50 die met hun BMI aan de slag gaan kijken goed naar hun lengte, uiteraard naar hun leeftijd en naar het gewicht op dit moment. Veel van de mannen blijken behoorlijk lang te zijn en mogen daardoor best een behoorlijk gewicht hebben. 80 of 90 kilo is geen uitzondering, al moet het aan de andere kant natuurlijk niet te gek worden. Want dat is waar het bij veel mannen misgaat. Zij hebben het idee dat ze ook met zo’n 100 kilo nog best heel gezond door het leven kunnen gaan.

BMI berekenen met online tool

Je kunt als man online gemakkelijk je BMI berekenen. Op die manier ontdek je of jouw lengte en gewicht goed tot elkaar in verhouding staat. Een te hoog gewicht kan (net als een te laag gewicht) gevaar opleveren voor de gezondheid. Overgewicht en ondergewicht kunnen allerlei gevolgen hebben, waardoor het verstandig is om daar kritisch naar te kijken. Je kunt online je BMI berekenen door de verschillende belangrijke gegevens in te voeren. Wij zorgen voor de de juiste berekening Je hoeft daar zelf dus niet meer aan de slag, je weet binnen een paar tellen of jouw Body Mass Index wijst op een gezond gewicht bij jouw lengte en leeftijd.