Berekenen.nl
Geplaatst op 1 juni

Te hoog BMI bij een kind kan wijzen op een ziekte

Steeds meer kinderen hebben te maken met overgewicht. Hun BMI is te hoog, wat wijst op een ongezonde levensstijl. Niet altijd meteen schokkend of levensbedreigend, maar er zijn ook uitzonderingen. Afgelopen zaterdag was het Obesity Day, waarop er onder andere werd stilgestaan bij ziekmakend overgewicht. Het is belangrijk om dat als een ziekte te gaan behandelen, in plaats van de verantwoordelijkheid van het kind of van de ouders.

Ziekmakend overgewicht behandelen als een ziekte

Ziekmakend overgewicht is gevaarlijk en het valt bovendien niet mee om daar vanaf te komen. Het gaat om een BMI bij een kind van 35 of hoger, net als bij volwassenen. Dat is iets anders dan een zwembandje of dikke dijen. Het gaat om enorm overgewicht, waardoor er fysieke klachten ontstaan. Volgens specialisten is het belangrijk om dat als een ziekte te behandelen en zowel kinderen als volwassenen daarbij te helpen. Alleen op die manier lukt het om kinderen te helpen hun gewicht weer onder controle te krijgen. Bijvoorbeeld door ze gezonder te laten eten en meer te laten bewegen, tot het BMI van het kind weer gezonde niveaus aanneemt.

BMI van een kind berekenen: online tool

Het BMI van een kind berekenen? Daarvoor maak je eenvoudig gebruik van onze online tool. Op die manier bereken je het BMI, om na te gaan of dat een gezonde waarde aanduidt. Je kunt het BMI berekenen voor kinderen en ook voor jezelf, om na te gaan of je op de goede weg bent of dat het belangrijk is om daar de komende tijd iets aan te doen. En blijkt het BMI (veel) te hoog? Dan is het verstandig om daar werk van te maken of er hulp bij te zoeken in het geval van ziekmakend overgewicht.