Berekenen.nl
Geplaatst op 27 januari

Gezond vetpercentage van belang voor opgroeien kinderen

Kinderen jonger dan 17 jaar mogen tot 20% vet hebben, voor volwassenen ligt dit een stuk lager. Het is verstandig om daar rekening mee te houden binnen de voeding van je kleine, je kunt online het BMI  van je kind berekenen om na te gaan in hoeverre er sprake is van een gezond gewicht.

Gebalanceerde voeding

Ouders die voor een gezond vetpercentage voor hun kinderen willen zorgen kunnen het best gebruik maken van een gebalanceerde voeding. Het is goed om niet teveel te snoepen, al zullen veel kinderen dat lastig vinden. Het is daarom in ieder geval van belang om met kinderen te bespreken dat een teveel aan suiker niet goed is voor hun ontwikkeling. In veel van de gevallen zullen kinderen dit na verloop van tijd gaan begrijpen en wordt het gemakkelijker om op hun voeding te letten. Natuurlijk kun je ook leuke gezonde snacks en lunches maken samen met de kinderen. Op die manier krijgen ze inzicht in een goed eetpatroon en ontstaat er een gezond vetpercentage, zodat het kinderlichaam alles tot z’n beschikking heeft om voor een gezonde ontwikkeling te zorgen.

BMI berekenen

Wil je het gewicht en de ontwikkeling van je kind goed in de gaten houden? Je kunt online het BMI berekenen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het is voldoende om het gewicht en de lengte door te geven, in combinatie met het geslacht. Wij zorgen voor de BMI berekening, aan de hand waarvan je eenvoudig na kunt gaan of er sprake is van een gezond gewicht. Is er op basis van de BMI berekening sprake van overgewicht? Dan is het verstandig om voor meer gezonde voeding te zorgen, bijvoorbeeld door meer balans aan te brengen of wat te minderen met zoetigheden.