Berekenen.nl
Geplaatst op 19 januari

Tips om te besparen op je auto in 2022


We zitten weer in het nieuwe jaar en de benzinekosten blijven maar stijgen. Op sommige plekken is de benzineprijs dan ook al boven de 2,30 euro gestegen. Dat is natuurlijk helemaal niet prettig wanneer je juist in 2022 meer wou gaan besparen op je auto. Nu vraag jij je vast af hoe je eigenlijk kan besparen wanneer alles zo duur is. Daarom hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe jij toch op je auto kan besparen in het nieuwe jaar.

Gebruik cruisecontrol

De meeste mensen hebben er wel al eens van gehoord. Je hoort en ziet het dan tegenwoordig ook heel erg veel voorbij komen op de radio en op de televisie aangezien er steeds meer aandacht aan wordt besteed. Dat heeft dan ook heel erg veel te maken met het milieu. Veel mensen weten namelijk niet dat het rijden op cruisecontrol eigenlijk veel beter is voor het milieu, maar ook zeker voor je eigen portemonnee. Wanneer je je namelijk niet op cruisecontrol rijd bedien je het gaspedaal zelf met je voet. Dat kan in sommige situaties heel erg prettig zijn, maar wanneer je bijvoorbeeld op de snelweg rijdt is het beter om cruisecontrol aan te zetten. Wanneer je cruisecontrol aanzet hou je namelijk constant dezelfde snelheid wat ook weer positieve invloed heeft op je brandstoftank. Je gebruikt dan namelijk minder brandstof. Daar houden we allemaal toch wel van?

Neem je autoverzekering onder de loep

De autoverzekering is iets waar je zeer gemakkelijk op kunt besparen. Toch eten hele erg veel mensen deze kans vaak liggen. Zo sluiten ze bij het kopen van een nieuwe een verzekering af en meestal is dit ook nog een all-risk verzekering. Het maakt dan ook niet uit of de auto 15 jaar is of niet. Ze hebben de verzekering bij de aankoop afgesloten en ze kijken er nooit meer naar om. Toch is het belangrijk om elk jaar wel even te kijken naar je autoverzekering. Dat is belangrijk omdat je auto ook elk jaar wat minder waard wordt. De kans is dan ook groot dat je huidige dekking niet meer toereikend is voor de leeftijd van de auto. Wanneer je auto al ouder is dan 6 jaar raden wij een beperkt casco verzekering aan. Zo bespaar je eenvoudig een paar tientjes die je vervolgens weer ergens aan kan besteden en geef toe, dat is toch nooit verkeerd?

Ga tanken waar de veel concurrentie is

Wanneer je bijna een lege tank hebt gaan de meeste mensen altijd naar dezelfde tank. Toch is het verstandig om eens naar een plek te gaan waar veel tankstations bij elkaar staan. Daar vechten ze namelijk altijd om de goedkoopste te zijn en dat heeft voor ons natuurlijk weer voordelen. Doordat er erg veel concurrentie is gaan de prijzen ook naar beneden. Door deze strijd kunnen wij weer goedkoper tanken. Daarnaast kan het ook verstandig zijn om eens over de grens te tanken wanneer je aan de rand van Nederland woont. Dit kan je dan ook al behoorlijk schelen in je portemonnee.