Berekenen.nl
Geplaatst op 26 juli

Elektrische auto gaat autokosten op de schop gooien

De elektrische auto staat volgens verschillende analisten op het punt van doorbreken. Dat is interessant vanwege het milieu, maar ook vanwege de autokosten die we vandaag de dag betalen. Zodra de elektrische auto er definitief komt staan we bijvoorbeeld niet meer aan de pomp. Daarnaast zal er sprake zijn van veel minder slijtage, waardoor de auto’s minder onderhoud nodig hebben. De banden kunnen dan wel eens de voornaamste kostenpost worden, samen met de verzekeringspremies voor de modellen.

Autokosten flink omlaag

Wat dat betreft kunnen de autokosten flink omlaag, in ieder geval die voor het gebruik daarvan. In aanschaf zullen de elektrische modellen de komende tijd nog wel wat duurder zijn. Al werkt bijvoorbeeld Volkswagen aan een elektrische auto die ongeveer €20.000 moet gaan kosten. Op die manier zou de auto heel aardig in lijn komen met de modellen met een verbrandingsmotor zoals we dit nu kopen als we een nieuwe auto zoeken. Dor de elektriciteit dan nog meer populair te maken als aandrijving kan er een omslag gaan komen. Wanneer die komt valt nog even te bezien. Met de hoge autokosten hier in Nederland valt er op dat gebied in ieder geval veel te winnen.

Autokosten berekenen

De autokosten berekenen, om na te gaan wat je eigenlijk betaalt voor de auto die je rijdt? De kans is groot dat je meer betaalt dan je denkt, waardoor het de moeite waard is om die berekening af toe te maken. Zodra je merkt dat er ergens ongemerkt veel kosten aan opgaan kun je daar immers wat aan doen. Je kunt online met een paar gegevens eenvoudig de autokosten berekenen, zodat je daarna niet meer voor verrassingen komt te staan. Je weet goed waar je aan toe bent en waar je eventueel kunt besparen, om ook al voordat de elektrische auto er is te kunnen besparen.